FB Pixel
Norsk filmforbunds fagpris er på 10.000 kroner og går til en person som representerer ypperlig faglig innsats blant de norske filmene i konkurranse.
Kopi av image2

Erik Poppe er en av Norges mest kjente regissører og vant Amandaprisen for beste film i 2014 med filmen Tusen ganger god natt. Han sier at det er en stor ære å få plass i juryen.

Jeg mottok Fagprisen som ung og nyutdannet filmfotograf. En viktig påskjønnelse som ga meg fart inn i bransjen. Jeg ønsker meg tilbake til Kortfilmfestivalen i Grimstad, som jeg har hatt glede av som både kortfilmskaper og som jurymedlem for flere år siden.

Kopi av Lyder-02

Lyder Stefan Minde Janøy har jobbet som klipper og animatør i en rekke år. Han er utdannet musiker og interesserer seg veldig for lyd og musikk. I flere år var han fast inventar på Kortfilmfestivalen og har hatt med film et par ganger tidligere. Han drev et eget animasjonsselskap, Animidas, i årene fra 2003 til 2013, og har utenom dette jobbet som klipper i film- og tv-bransjen frem til nå. Lyder bor i dag i Bergen og jobber i Mothership Entertainment.

Kopi av Sive-portrait

Sive Hamilton Helle har en master fra HDK-Valand i Göteborg og en bachelor fra London College of Communication i regi og manus. Hun har også studert idé- og miljøhistorie. For tiden underviser hun masterstudenter i film ved HDK-Valand, i tillegg til å jobbe på filmproduksjoner og skrive og regissere egne filmer. I sitt kunstneriske arbeid er hun opptatt av forbindelsen mellom mennesker og miljø gjennom et kritisk blikk på natur, teknologi og industri.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.