FB Pixel
Norsk filmforbunds fagpris er på 10.000 kroner og går til en person som representerer ypperlig faglig innsats blant de norske filmene i konkurranse.
Kopi av image2

Erik Poppe er en av Norges mest kjente regissører og vant Amandaprisen for beste film i 2014 med filmen Tusen ganger god natt. Han sier at det er en stor ære å få plass i juryen.

Jeg mottok Fagprisen som ung og nyutdannet filmfotograf. En viktig påskjønnelse som ga meg fart inn i bransjen. Jeg ønsker meg tilbake til Kortfilmfestivalen i Grimstad, som jeg har hatt glede av som både kortfilmskaper og som jurymedlem for flere år siden.

Kopi av Lyder-02

Lyder Stefan Minde Janøy har jobbet som klipper og animatør i en rekke år. Han er utdannet musiker og interesserer seg veldig for lyd og musikk. I flere år var han fast inventar på Kortfilmfestivalen og har hatt med film et par ganger tidligere. Han drev et eget animasjonsselskap, Animidas, i årene fra 2003 til 2013, og har utenom dette jobbet som klipper i film- og tv-bransjen frem til nå. Lyder bor i dag i Bergen og jobber i Mothership Entertainment.

Kopi av Sive-portrait

Sive Hamilton Helle har en master fra HDK-Valand i Göteborg og en bachelor fra London College of Communication i regi og manus. Hun har også studert idé- og miljøhistorie. For tiden underviser hun masterstudenter i film ved HDK-Valand, i tillegg til å jobbe på filmproduksjoner og skrive og regissere egne filmer. I sitt kunstneriske arbeid er hun opptatt av forbindelsen mellom mennesker og miljø gjennom et kritisk blikk på natur, teknologi og industri.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.