FB Pixel

Filmpåmelding 2023

VI HAR NÅ STENGT PÅMELDINGER
TIL VÅR 46. UTGAVE

Filmpåmelding

Filmer kan meldes på i følgende fire kategorier:

  • NORSK KORTFILM 

  • NORSK MUSIKKVIDEO 

  • KORT DOKUMENTAR, NORSK & INTERNASJONAL
    NB! Norsk og Internasjonal kort dokumentar er i samme konkurranse

  • INTERNASJONAL KORTFILM

FRIST FOR PÅMELDING

  • NORSKE FILMER ER 15. MARS 2024 

  • INTERNASJONALE FILMER 1. FEBRUAR 2024 (sen påmeldingsfrist 15. februar 2024)

Kortfilmfestivalen er Oscar®-kvalifiserende i kategoriene Norsk kortfilm, Kort dokumentar og internasjonal kortfilm.

***

Regler og vilkår

Kortfilm kan være opptil 35 minutter.

Dokumentarfilmer kan være opptil 40 minutter.

Påmeldte filmer må være ferdigstilt etter 15. mars 2023, eldre filmer kan risikere å bli kvalifisert. 

Til norsk konkurranse kan vi motta work in progress eller uferdige filmer, så sant filmen vil bli ferdigstilt innen frist for levering den 25. april 2024.

Til norsk konkurranse må filmens regissør eller hovedprodusent være norsk statsborger eller bosatt i Norge.

Filmen skal ha engelsk tekst (gjelder ikke musikkvideo).

En forhåndskomité til hver kategori oppnevnt av Kortfilmfestivalen velger ut og programmerer filmene. For filmer som velges ut til festivalen, vil vi be om en høyoppløselig fil for kinovisning i Grimstad innen 25. april 2024.
Standard format er DCP for kinovisning og h.264 for vår digitale utgave og marked.
Les mer om visningsformater her.

All påmelding går via FilmFreeway.com, hvor du må opprette en gratis brukerprofil for din film. Her laster du opp påsynsfil direkte eller legger inn lenke til ekstern plattform. Filmens side bør ha både norsk og engelsk omtale (helst 350 tegn eller mindre), tekniske spesifikasjoner og informasjon om regissør, filmens lengde, format, produksjonsår, navn på alle fagfunksjoner, samt stillbilder og ev. trailer. Omtale og informasjon som legges inn på filmsiden er den vi benytter om filmen kommer med. Ved manglende informasjon vil det stå «ikke oppgitt”.

Les reglene nøye før påmelding. Kortfilmfestivalen er ikke ansvarlig for påmelding av filmer som ikke oppfyller kriteriene for å kvalifiseres til konkurranse.

Alle filmer vil bli informert i begynnelsen av april om de har blitt utvalgt til Kortfilmfestivalen 2024. Informasjonen vil kommuniseres fra FilmFreeway og sendes til personen som er oppgitt som ansvarlig for filmpåmeldingen.
NB! Pass derfor på å aktivere varsling på mail fra FilmFreeway-kontoen din.

Ved spørsmål, kontakt oss gjerne på submission@kortfilmfestivalen.no.

Påmeldingsavgifter 2024

Norsk kortfilm, kr. 250,-
Norsk kortdokumentar, kr. 250,-
Norsk musikkvideo, kr. 200,-
Internasjonal kort, kr. 150,- (sen påmelding kr. 250,-)
Internasjonal kort dokumentar, kr. 150,- (sen påmelding kr. 250,-)

Priser

Gullstolen til beste norske kortfilm
Vinneren av Gullstolen for beste norske kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Kortfilmfestivalen. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Short Film, Live Action or Animated, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy® har til filmer som blir nominert.

Gullstolen til beste internasjonale kortfilm
Vinneren av Gullstolen for beste internasjonale kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Kortfilmfestivalen. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Short Film, Live Action or Animated, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy® har til filmer som blir nominert.

Gullstolen til beste korte dokumentar
Vinneren av Gullstolen for beste korte dokumentar mottar 50.000 kroner gitt av Aftenposten. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Documentary Short Subject, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy® har til filmer som blir nominert.

Gullstolen til beste musikkvideo
Vinneren av Gullstolen for beste musikkvideo mottar 50.000 kroner gitt av Oslo Fotokunstskole.

Terje Vigen-prisen
Terje Vigen-prisen består av en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og 10.000 kroner gitt av Grimstad kommune. Prisen går til en norsk kortfilm eller norsk kortdokumentar i konkurranse.

Gnistprisen
Vinneren av Gnistprisen mottar 50.000 kroner gitt av Altibox, samt markedsføring og distribusjon av vinnerfilmen på Altibox’ strømmetjeneste. Prisen går til en norsk filmskaper som avslører en særskilt dristighet og et skapertalent som Altibox ønsker å hedre og støtte videre.

– Norsk filmforbunds fagpris
Norsk filmforbunds fagpris er på 10.000 kroner og går til en person som representerer ypperlig faglig innsats blant de norske filmene i konkurranse. 

Timeglasset
Dramatikerforbundets pris Timeglasset og 15.000 kroner går til en eller flere manusforfattere som står bak en fiksjons- eller novellefilm i konkurransen for norsk kortfilm.

– Filmkritikerprisen
Filmkritikerprisen gis i form av et kunstverk til en norsk film i konkurranse.

Ungdomsprisen
Ungdomsprisen deles ut av en ungdomsjury bestående av elever fra UKM Grimstad, og går til en film i internasjonal konkurranse.

Kortfilmfestivalen kvalifiserer tre filmer til vurdering for Amanda-nominasjon.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.