FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste korte dokumentar mottar 50.000 kroner gitt av Aftenposten. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Documentary Short Subject, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy® har til filmer som blir nominert.
Ingrid Aune Falch

Ingrid Aune Falch er tidligere produsent for selskapet UpNorth Film og har produsert filmer som: Praying for Armageddon (2023), Trond Giske – Makta Rår (2022), Oh, it Hertz (2021) og iHUMAN (2019). Hun har også co-produsert flere internasjonale filmer som: The Last Seagull (2023), Nelly & Nadine (2022) og Golden Land (2022). For tiden er Ingrid mentor og konsulent innen dokumentarfilmfeltet, styreleder i Trøndersk Produsentnettverk og administrativ leder for Turnéteatret i Trøndelag. Hun har en mastergrad fra NTNU Institutt for kunst og medievitenskap.

Axel Danielson_fotokred. Thomas Dyrholm

Axel Danielson studerte film ved Valand Akademin i Gøteborg, hvor hans eksamensfilm Sommarlek (2005) vant flere internasjonale priser.

I 2010 ble han med i det svenske produksjonsselskapet Plattform Produktion og har siden da jobbet tett med Maximilien Van Aertryck, hvor de begge er like involverte som regissører, produsenter, fotografer og klippere i sine felles filmer. Kortfilmen deres, Hopptornet (2016) ble vist på over 100 festivaler og vant mange priser før den ble kortlistet til en Oscar® i 2018. Den har senere fått flere millioner visninger på nett via New York Times’ Op-Docs-side.

Årets utekino er And the king said, what a FANTASTIC MACHINE er duoens langfilmdebut.

Foto: Thomas Dyrholm

Created with RNI Films app. Profile 'None'

David Weissman er en anerkjent dokumentarfilmregissør og produsent. Filmene hans inkluderer The Cockettes (Sundance 2002) og den Oscar®-kortlistede We Were Here (Sundance 2011, co-regi av Bill Weber). 

Han bodde i mange år i San Francisco, hvor han var dypt involvert i byens politiske og kulturelle liv – med homofiles frigjøringsbevegelse og Harvey Milk på 1970-tallet, og gjennom de mørkeste årene av AIDS-epidemien. I 2004 flyttet han til Portland, Oregon, hvor han ble en av grunnleggerne av QDoc: Portland Queer Documentary Film Festival, en festival han de neste ti årene også delte lederansvaret for. David er også produsent og regissør for dokumentarserien Conversations With Gay Elders, et samarbeid med yngre homofile filmklippere hvor homofile menn som levde før Stonewall-generasjonen snakker om sine liv og erfaringer.

Før han startet med dokumentarer laget David en lang rekke ukonvensjonelle kortfilmer, festivaltrailere, reklamer for HIV-forebygging, samt andre merkverdigheter.

www.davidweissmanfilms.com

 
NBC Universal Executives -- Pictured: Jason Resnick -- NBC Photo: Paul Drinkwater

Jason Resnick er en konsulent og utøvende produsent, og rådgiver for organisasjoner og filmskapere innen muligheter for produksjon, finansiering og distribusjon i indiefilm-markedet. Fra 1998 til 2008 hadde han ulike lederstillinger i Universal Pictures og Focus Features, nyligst som viseadministrerende direktør og daglig leder for globale oppkjøp for Universal Pictures Group.

Resnick var ansvarlig for alle oppkjøp og co-produksjoner for alle Universals distribusjonsplattformer over hele verden: Universal Pictures, Focus Features, Rogue Pictures og Universal Home Entertainment. Fra 2005 til 2008 var Resnick også ansvarlig for Universals lokale produksjoner i Latin Amerika og Asia.

 
KD jury Angie Driscoll

Angie Driscoll har tatt med over to tiårs ekspertise innen filmprogrammering til stillingene som seniorprogrammerer for internasjonal film og kortfilm for Hot Docs i Canada. Hun har valgt ut filmer for en rekke internasjonale filmfestivaler, inkludert Sundance Film Festival, Aspen Shortsfest, Athena Film Festival og Nordisk Panorama, i tillegg for de mer hjemlige som Toronto International Film Festival, the CFC Worldwide Short Film Festival og Toronto Urban Film Festival. 

Hun har kuratert filmer online for BBC LongShots og Babelgum, og vært konsulent for Reel Canada, Storybolt og Midtnorsk Filmsenter. For tiden jobber hun med Palm Springs ShortFest, The New York Times’ Op-Docs og Minimalen Kortfilmfestival for å få flere dokumentarer og kortfilmer ut til et bredere publikum både med  online og fysiske visninger. 

 
KD Jury Christine Kecher

Christine Kecher
er Senior Commissioning Editor for Op-Docs, New York Times’ prisbelønte serie med korte dokumentarer av uavhengige filmskapere. Før hun begynte i Op-Docs i februar 2021, fungerte hun som sjef for spillefilmer hos A+E Networks, hvor hun var en del av utviklingen, produksjonen og distribusjonen av funksjoner og shorts for selskapets kinodokumentaravdeling, A&E IndieFilms. Hun har jobbet med et bredt spekter av prosjekter, inkludert Carol Dysingers Oscar-vinnende kortfilm Learning to Skateboard in a Warzone (if you’re a girl), Matt Yokas Whirlybird, Matthew Heinemans Cartel Land and City of Ghosts, Werner Herzogs Meeting Gorbachev , Roger Ross Williams’ Life, Animated, Alex Gibney og Blair Fosters The Clinton Affair, og mange flere.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.