FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste musikkvideo mottar 50.000 kroner gitt av Oslo Fotokunstskole.
MV Reidar Engesbak2

Reidar Engesbak er opprinnelig fra Bergen, men flyttet i tidlig alder til Oslo, hvor han har markert seg som en sterk og radikal journalistisk stemme i magasinet Blikk, Nordens lengstlevende skeive magasin. Han var tidlig aktiv i grupper som Rosa rebeller og Ragr, og fikk mye oppmerksomhet på 90-tallet med performancegruppen Genitalia og deres program på NRK2. I løpet av de siste 35 årene har han også vært en profilert dj under navnet dj Deadswan, og flere av hans grafiske arbeider er å finne i Nasjonalmuseets faste utstilling.

MV Thea Hvistendahl

Thea Hvistendahl er en norsk regissør som har etablert seg som en oppfinnsom og skarp historieforteller med en sterk og karakteristisk visuell stil. Hun har vunnet flere priser for sine kortfilmer og musikkvideoer, inkludert Gullstolen. Hennes langfilmdebut, hybridfilmen Adjø, Montebello (2017), ble en suksess blant både kritikere og publikum. Håndtering av udøde (2023) er hennes første spillefilm, basert på den bestselgende boken av John Ajvide Lindqvist.

MV Silvana Imam

Silvana Imam er en svensk rapper og skuespiller med foreldre fra Syria og Litauen. Før hun gikk til musikken, studerte hun engelsk og psykologi ved Stockholms Universitet. Hun har mottatt flere svenske Grammis-priser for Årets artist, i tillegg til P3 Gulds Årets liveartist, samt Gaffa, Manifest og Musikförläggarnas pris for Årets tekstforfatter. I 2017 vant dokumentaren om henne, Silvana, väck mig när ni vaknat, Guldbaggen for Beste dokumentar, og året etter publiserte hun sin fotobok, Silvana. 

I fjor debuterte Silvana som skuespiller i Isabella Carbonells spillefilm Dogborn, som hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia. Hun er for tiden i gang med et nytt album, og i høst debuterer hun på teaterscenen i Sunil Munshis moderniserte musikalske versjon av Shakespeares Hamlet – hvor hun i tittelrollen også fremfører ny musikk.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.