FB Pixel

Festivalpriser

Gullstolen til beste norske kortfilm

Vinneren av Gullstolen for beste norske kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Agder fylkeskommune. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Short Film, Live Action or Animated, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy® har til filmer som blir nominert.

Gullstolen til beste internasjonale kortfilm

Vinneren av Gullstolen for beste internasjonale kortfilm mottar 50.000 kroner. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Short Film, Live Action or Animated, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy® har til filmer som blir nominert.

Gullstolen til beste kortdokumentar

Vinneren av Gullstolen for beste korte dokumentar mottar 50.000 kroner. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Documentary Short Subject, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy® har til filmer som blir nominert.

Gullstolen til beste musikkvideo

Vinneren av Gullstolen for beste musikkvideo mottar 50.000 kroner, gitt av Oslo Fotokunstskole.

Terje Vigen-prisen

Terje Vigen-prisen består av en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og 10.000 kroner gitt av Grimstad kommune. Prisen går til en norsk kortfilm eller kortdokumentar i konkurranse.

Gnistprisen

Vinneren av Gnistprisen mottar 50.000 kroner gitt av Altibox, samt markedsføring og distribusjon av vinnerfilmen på Altibox’ strømmetjeneste. Prisen går til en norsk filmskaper som avslører en særskilt dristighet og et skapertalent som Altibox ønsker å hedre og støtte videre.

Norsk filmforbunds fagpris

Norsk filmforbunds fagpris er på 15.000 kroner og går til en person som representerer ypperlig faglig innsats blant de norske filmene i konkurranse. 

Timeglasset

Dramatikerforbundets pris Timeglasset og 15.000 kroner går til en eller flere manusforfattere som står bak en fiksjons- eller novellefilm i konkurransen for norsk kortfilm.

Filmkritikerprisen

Filmkritikerprisen gis i form av et kunstverk til en norsk kortfilm i konkurranse.

Ungdomsprisen

Kortfilmfestivalens Ungdomspris består av 5.000 kroner gitt av Grimstad kommune og deles ut av en jury bestående av elever fra Dahlske videregående skole, til en film i internasjonal konkurranse.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.