FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste internasjonale kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Kortfilmfestivalen. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Short Film, Live Action or Animated, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy® har til filmer som blir nominert.
Nathalie Álvarez Mesén_fotokred. Lina Tegman

Nathalie Álvarez Mesén er en manusforfatter og regissør med røtter i Costa Rica og Sverige. Hun startet sin karriere innen fysisk teater og tok en bachelorgrad i mimekunst fra Dramatiska Institutet i Stockholm. Etter dette gikk hun gjennom Almas manusprogram og tok deretter sin mastergrad i regi og manus fra Columbia University i New York. 

Nathalies kortfilmer har blitt vist på festivaler verden rundt. I 2016 vant kortfilmen Filip prisen for «Beste film under 15 minutter” ved Palm Springs ShortFest, mens Asunder ble vist på Telluride Film Festival. Hennes spillefilmdebut, Clara Sola (2021) hadde premiere i Cannes’ Semaine de la Critique, og vant samme år hele fem svenske Guldbagger; for beste film, beste regi, beste manus, beste foto og beste lyd. 

Foto: Lina Tegman

Sonja Baksa Toronto IFF

Sonja Baksa er programmedarbeider for Short Cuts ved Toronto International Film Festival (TIFF), og programmerer og programansvarlig ved Vancouver International Film Festival.

Hun har en Master of Science-grad i Film, Exhibition and Curation fra Edinburgh universitet, og en mastergrad i arkitektur fra universitetet i Zagreb.

Som aktivt engasjert i ulike aspekter av kulturell programmering har hun arbeidet internasjonalt med kunstnere og kulturelle organisasjoner i Kroatia, Frankrike, Storbritannia og Canada. Hennes nisje-interesse for kunst, verdensrommet og det okkulte innen film har utvidet seg til akademisk research, kuratoriske prosjekter og artikler i ulike kunstpublikasjoner.

 
Michael Fukushima

Michael Fukushima har i sin 36 år lange karriere vært animatør, filmskaper, produsent og leder av National Film Board of Canadas Animation Studio. Han er medlem av Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.®) og har over 200 filmer (og noen fine priser) under beltet.

Han har produsert tre Oscar®-nominerte animasjonskortfilmer (sist, Affairs of the Art av Joanna Quinn og Les Mills), og vært utøvende produsert på en fjerde. Nå, som for det meste pensjonert, går han på ski, sykler og velger seg prosjekter som interesserer ham og gir ham en “gnist av glede”.

Nastaran Tajeri-Foumani

Nastaran Tajeri-Foumani (ingen pronomen) er en tysk-iransk ikke-binær kurator, aktivist, musiker, foreleser og forsker. Nastarans fokus er på interseksjonell*queer*feminisme, sosial rettferdighet, anti-diskriminerende praksis og queertematikk i film og kunst. 

Siden 2011 har Nastaran moderert for Berlinalen og kuratert, programmert og reflektert for XPOSED Queer Film Festival Berlin i forskjellige stillinger de siste ti årene. De siste 14 årene har Nastaran moderert politiske panel- og filmsamtaler over hele Europa. 

Nastaran er nå i gang med å grunnlegge et queer-feministisk filmdistribusjonsselskap, med et sterkt fokus på filmer fra marginaliserte perspektiver. Videre grunnlegger Nastaran et institutt for konsultasjoner rundt anti-diskriminering for filmproduksjoner. 

 
Andrea Voges, Durban IFF

Andrea Voges er en kunst- og kulturleder basert i Durban, Sør-Afrika. Hun har en Bachelor of Arts-eksamen og er en Sør-Afrika-Locarno Industry Academy alumnus. De siste seksten årene har hun arbeidet for flere filmfestivaler, inkludert Durban International Film Festival, Joburg Film Festival og Red Sea International Film Festival.

Fra 2014 til 2016 var hun prosjektkoordinator for South African-United Kingdom Seasons – et mellomstatlig initiativ for å promotere kunst og kultur mellom de to landene. I 2020 var hun prosjektleder for landets Presidential Employment Stimulus Package for støtte til kunstnere under Covid-19-pandemien. I 2021 begynte hun som Programansvarlig i Realness Institute og som Salgs- og distribusjonssjef for Urucu Media.

I 2022 ble hun med i Mzansi National Philharmonic Orchestras prosjektlederteam, og koordinerte festivaldistribusjon for STEPS, et sørafrikansk produksjonsselskap for dokumentarer. Andrea er i dag festivalleder og programansvarlig for Durban International Film Festival.

 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.