FB Pixel

Praktisk informasjon

Nå kan du kjøpe festivalpass til årets festival 12. – 16. juni:
KJØP BILLETTER HER
Dagspass og enkeltbilletter kan kjøpes i kiosken på Kulturhuset i Grimstad fra festivalstart 12. juni. 
 
Festivalpassene gir tilgang til hele programmet som arrangeres av Kortfilmfestivalen i Grimstad, og til den digitale plattformen fra 12. juni – 23. juni. 
 
For oppdateringer om arrangementene, meld deg på nyhetsbrevet vårt her

Er du filmskaper med film i konkurranse på årets festival?
«Official selection» laurels finner du via link i e-postbekreftelsen fra FilmFreeway, ellers kan du kontakte oss på kortfilm@kortfilmfestivalen.no

HVORDAN KOMME SEG TIL GRIMSTAD
Til Grimstad kommer du med enten buss, tog, bil eller fly.

Under finner du en oversikt over hvordan du kommer deg til Grimstad og Kortfilmfestivalen. Vi oppfordrer deg til å reise miljøvennlig: Hopp på en buss eller ta toget på den hyggelige Sørlandsbanen!

Med buss
Med moderne og komfortable ekspressbusser er det behagelig å kjøre buss til og fra Sørlandet. 

VY og Lavprisekspressen har bussruter både fra Øst- og Vestlandet, mens NorWay Bussekspress Konkurrenten kjører mellom Oslo og Kristiansand (turen fra Oslo tar ca 3 timer og 45 min).

Alle disse stopper i Øygårdsdalen like utenfor Grimstad sentrum.

Det tar ca. 15 minutter å gå fra Øygårdsdalen til Grimstad Kulturhus/sentrum. Det går også lokalbusser forbi holdeplassen, som tar deg til sentrum.

Her kan du sjekke rutetider (holdeplassen i sentrum heter Ibsen-museet (Grimstad).

 

FESTIVALRABATT MED VYBUSS

Nå får du 20 % rabatt på billetter over 100 kroner med Vy Express VY190.

Kampanjekoden er: KORTFILM

Periode: Gyldig på reiser t.o.m. 17. juni 2024.

Billettkjøp: Billetter kan kjøpes på vy.no og i Vy-appen, eller på vybuss.no og i Vy Buss-appen. Kampanjekoden legges inn under feltet «kampanjekode» i reisesøket.

Vy Express VY190 kjører strekningen Oslo–Kristiansand–Stavanger–Haugesund–Bergen. Det betyr at festivaldeltakere kan reise fra blant annet Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandnes, samt Oslo, Drammen, Arendal og Kristiansand. Nærmeste holdeplass er Øygårdsdalen E18 (Grimstad). Reisetiden fra Oslo er rundt 3 timer og 43 minutter.

Avgangene kjøres med dobbeldekkere, der man har mulighet til å reservere ønsket sete. I toppetasjen kan man reservere bredere seter med ekstra benplass, og singelsete dersom man ønsker å sitte alene. Bussene har gratis wifi, aircondition, toalett, ladeuttak og sikkerhetsbelter ved hvert sete. Med andre ord kan man reise svært behagelig med disse bussene.

 

Taxi

Dersom du ønsker taxi ring 07000.

Med tog
Det går en rekke daglige avganger mellom Kristiansand og Oslo og Stavanger. Nærmeste stopp til Grimstad er Arendal (Rise stasjon), og herfra tar du enkelt lokalbussen til Grimstad. Du kan ta Sørlandsbanen enten fra Stavanger eller Oslo.

Reisende fra Stavanger anbefales å ta toget til Kristiansand og buss videre derfra.

Med fly
Kristiansand lufthavn Kjevik er den nærmeste flyplassen til Grimstad. Du kommer dit med flybuss på ca. 1 time eller med bil på ca. 40 min. 

Widerøe, Norwegian og SAS har flere daglige ruter mellom Kjevik og de største byene i Norge.

Se flybussens avgangstider her

Fra Sandefjord Lufthavn er det ca. 166 km til Grimstad, turen tar i overkant av 2 timer. Ekspressbussene stopper på Fokserød og derfra tar det ca. 5 min. med drosje til lufthavnen. 

Her finner du oversikt over taxi selskapene som kjører til og fra Torp

Med egen bil
De fleste som kjører bil til Sørlandet kommer via en av de tre hovedveiene RV 9 fra nord, E18 fra øst eller E39 fra vest. 

Grimstad ligger langs E18, avkjøring nummer 79.

Kortfilmfestivalens Venner – FB-gruppe
Bli medlem av vår Facebook-gruppe! Her deler vi informasjon om overnatting, transport og alt det praktiske om festivalen.

For mer informasjon om reise, ta kontakt med vår gjesteansvarlig Sophia Aronsen, sophia@kortfilmfestivalen.no eller festivalprodusent Julie Pichard julie@kortfilmfestivalen.no

Overnattingsmuligheter finner du her.

Kortfilmfestivalens Venner – FB gruppe
Bli medlem av vår Facebookgruppe her. Her deler vi informasjon om overnatting, transport og alt det praktiske om festivalen. Har kan dere også poste selv dersom dere trenger eller har et ledig rom.

For mer informasjon om reise, ta kontakt med vår gjesteansvarlig Sophia Aronsen, sophia@kortfilmfestivalen.no eller festivalprodusent Julie Pichard julie@kortfilmfestivalen.no

Privat innkvartering
Grimstad er en sørlandsperle med mange sjarmerende boalternativer. Det er et stort utvalg av private hus, leiligheter og rom til leie gjennom Airbnb og Finn, men her også er det lurt å booke i god tid. AirBnB eller finn.no

Clarion Hotel Grimstad

Hotellet ligger midt i sentrum av Grimstad.

Mer informasjon her: Clarion Collection® Hotel Grimstad

Grimstad Vertshus 
Grimstad Vertshus kan tilby billig overnatting, både hotellrom, familierom og leiligheter. Vertshuset ligger sentralt i forhold til sentrum, og tilbyr gratis parkering til sine gjester. Mer informasjon her: Grimstad Vertshus

Topcamp Bie
Topcamp Bie ligger sentralt og usjenert til, med kort vei til Grimstad sentrum. De kan tilby både leiligheter og hytter i meget god standard. De har også campingmuligheter.  Mer informasjon her: Topcamp Bie.

Gjestehuset Ibsen 

Overnatting i historiske, renoverte hus og leiligheter i privat eie. Her er det er lagt vekt på gammel original og unik stil, med tidsriktig komfort.
Mer informasjon her: Cafe Ibsen

Holsthuset 
Holsthuset ligger i sentrum av Grimstad, i en bygning fra 1801. Hvert rom har sin stil, men med komfortable senger, private fliselagte bad med dusj, felles velutstyrt kjøkken og spiseplass. Mer informasjon her: Holsthuset

Strand Hotel Fevik 
Et vakkert funkishotell hvor Roald Dahl tilbrakte hver sommer i over 30 år. Strand Hotel Fevik ligger ved en av Sørlandets fineste strender på Fevik, mellom de idylliske sørlandsbyene Arendal og Grimstad. Det er 7 km til Grimstad by. Det går rutebusser til Grimstad sentrum fra en holdeplass rett utenfor hotellet. 
Mer informasjon her: Strand Hotel Fevik

Marivoll Resort
Marivoll Resort tilbyr rom, leiligheter, hytter. Det er også mulig å leie plass til å sette opp ditt eget telt! Mer informasjon her

For priser og bestilling: 37 25 70 50 / post@marivoll.no

Morvigsanden hytteutleie
Morvigsanden har rimelig hytteutleie 4 km vest for Grimstad. Muligheter for transportering. Mer informasjon her: Morvigsanden

For priser og bestilling: Tlf. 994 03 412 / jmb@morvigsanden.no

Smale brosteinsgater, hvite trehus og trange smug gjør Grimstad til en av sørlandets vakreste perler. Byens geografiske beliggenhet, med den lange kystlinjen og de mange soltimene, har gjort den til en av landets mest attraktive sommerbyer.

Grimstad er også kjent som dikternes by. De to verdenskjente forfatterne Henrik Ibsen og Knut Hamsun har begge bodd og arbeidet i Grimstad, og det finnes mange spor etter de to i byen.

På turistkontoret har de god oversikt over det som finnes i byen, hva som skjer, og hvor du kan få en god opplevelse.

I tillegg kan du leie båt og sykkel, kjøpe billetter til båtturer og guidede turer i området.

For mer informasjon

Adresse: Jernbanebrygga 1, 4876 Grimstad
Tlf. +47 37 25 01 68
E-post: turistkontoret@grimstad.kommune.no 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.