FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste norske kortfilm mottar en pris på 50.000 kroner gitt av Agder fylkeskommune. Vinnerfilmen kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Short Film, Live Action or Animated, såfremt den oppfyller alle krav The Academy® har til filmer som blir nominert.
Terje Vigen-prisen består av en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og 10.000 kroner gitt av Grimstad kommune. Prisen går til en norsk kortfilm eller kortdokumentar i konkurranse.
NK Jury - EMILY DOE

Emily Doe har vært kortfilmprogrammerer for Sundance Film Festival siden 2010. Hun har også programmert for San Francisco International Film Festival og Aspen ShortsFest.

Før hun startet arbeidet med festivaler, jobbet Emily i McSweeney’s, et uavhengig bokforlag. Hun er bosatt i San Francisco med sin familie.

NK Jury - GRAINNE HUMPHREYS

Grainne Humphreys er administrerende leder for Dublin International Film Festival. Hun startet sin karriere med å jobbe for et ungt publikum ved Junior Dublin Film Festival i 1994, og hun har jobbet med programmering av film i over tyve år. Hun var leder for både Stranger Than Fiction Documentary Festival og Dublin French Film Festival fra 2002 til 2007. Hun er en jevnlig bidragsyter på en rekke kino- og kulturrelaterte emner til en rekke radioprogrammer på RTE og andre medier, og leder et kurs kalt Cinema Creatives som er en del av Creative Futures Academy i UCD. Hun foreleser også i filmformidling ved Griffith College.

 
NK Jury - JESSICA KIANG

Jessica Kiang er en Berlin-basert filmkritiker som bidrar regelmessig i Variety, The New York Times, The Los Angeles Times, The Washington Post, Sight and Sound, Film Comment og Criterion, i tillegg til å programmere internasjonal film for Belfast Film Festival.

NK Jury - CÉLINE ROUSTAN

Céline Roustan er en filmkurator med nesten ti års erfaring. Hun er seniorprogrammerer for nettstedet Short of the Week, og kortfilmprogrammerer for Palm Springs ShortFest og SXSW, hvor hun også programmerer langfilmer. Hun har håndtert distribusjon og salg for det franske produksjonsselskapet Films Grand Huit, og har tidligere programmert for Palm Springs International Film Festival, Dublin International Film Festival og San Francisco International Film Festival. Céline bidrar også for tiden som programmerer for Cannes Short Films Competition, TIFF ShortCuts, Aspen ShortsFest, Leeds International Film Festival og IDFA.

NK Jury - HENRIK ZWART

Henrik Zwart er en norsk regissør med bakgrunn fra reklamefilm, som også skriver, animerer og i blant produserer. Han er kjent for å løfte frem det personlige og poetiske i det han portretterer, fra visuelt og filmatisk kreative vinklinger.

Hans forrige kortfilm, Alt på en gang (2022), ble vist på filmfestivalen i Venezia, og vant prisen for beste kortfilm i Rebels with a Cause under Tallinn Black Nights Film Festival og gull på Ciclope festival, etter et langt festivalløp.
Som produsent har han vunnet gull i Visuelt og beste nordiske animasjon med
Not Drifting Off (2021), regissert av sin mangeårige samarbeidspartner Steph Hope.

NKD Jury JUKKA-PEKKA LAAKSO

Jukka-Pekka Laakso er festivalleder for Tampere Film Festival, hvor han siden 2000 har stått for utvelgelse og programmering, og deler ansvar for strategiplanlegging og programmering med sin lederkollega. Han er også daglig leder for Pirkanmaa Film Centre, et lokalt filmsenter i Tampere, og en non-profit organisasjon som driver en art-house kino, filmdistribusjon i Finland og arbeider i stor grad med mediautdannelse. Laakso er medlem av Det Europeiske Filmakademiet (EFA).

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.