FB Pixel
Vinneren av Gnistprisen mottar 50.000 kroner gitt av Altibox, samt markedsføring og distribusjon av vinnerfilmen på Altibox’ strømmetjeneste. Prisen går til en norsk filmskaper som avslører en særskilt dristighet og et skapertalent som Altibox ønsker å hedre og støtte videre.
GNISTPRISEN Tore Tomter

Tore Tomter jobber som konsulent for Altibox i forbindelse med innkjøp av kortfilm, dokumentarer og animasjonsfilmer. Han jobbet tidligere i NRK, og var fra 1991 innkjøpsansvarlig for dokumentarer.

TERJE DALE

Terje Dale er programutvikler og seniorkonsulent for Altibox. Terje har  lang erfaring fra NRK, som fotograf, klipper, regi, flerkameraprodusent og redaktør for dokumentarfilmer i Norge og utlandet. De 2,5 siste årene har han jobbet som eksternredaktør i Oslo, med dokumentar som hovedoppgave.

Liv-Joelle-Barbosa-Blad_1-1

Liv Joelle Barbosa Blad er en prisvinnende regissør og manusforfatter. Liv fikk mye anerkjennelse for serien Nudes (NRK), der Liv var co-serieskaper. Serien vant to Gullruter i 2020 for beste ungdomsserie og orginalmusikk. Liv har regissert åtte kortfilmer. Hennes siste, Min søster, vant Amanda for beste kortfilm i 2017. Liv har vært deleier i Barbosa Film, et selskap som jobber for å løfte kvinnelige filmskapere. I 2021 ble Barbosa Film nominert til Jenteprisen for arbeidet de har gjort for likestilling. Liv utvikler for tiden sin første spillefilm Almería, produsert av Skala – Storm Films, sammen med manusforfatter Solveig Nuin Stephens.

Foto: Caroline Roka

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.