FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste norske kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Kortfilmfestivalen. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Short Film, Live Action or Animated, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy® har til filmer som blir nominert.

Terje Vigen-prisen består av en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og 10.000 kroner gitt av Grimstad kommune. Prisen går til en norsk kortfilm eller kortdokumentar i konkurranse.
Heidi Zwicker

Heidi Zwicker er seniorprogrammerer for Sundance Film Festival, med fokus på seksjonene U.S. Narrative Feature Films, Midnight og kortfilmer. Hun har bidratt til flere av Sundanceinstituttets program over de siste ti årene, først med det internasjonale Feature Film-programmet. 

Fra 2011 til 2014 var hun programmerer for Palm Springs International Shortfest, og hun er seniorprogrammerer for Provincetown International Film Festival. Heidi er opprinnelig fra Bostons nordhavn, med eksamen i engelsk fra University of Massachusetts Dartmouth og en mastergrad i film- og tv-studier fra UCLA.

John Canciani

John Canciani har vært en filmsamler siden tenårene, og fikk erfaring innen filmkuratering da han grunnla og driftet en filmklubb i Winterthur. I 2009 ble han med i styret og utvelgelseskomitéen for Swiss Youth Film Festival i Zürich. Samme år startet han arbeid i Internationale Kurzfilmtage Winterthur som blant annet leder for ungdomsprogrammet, programmerer for internasjonal kortfilm, og assisterende kunstnerisk leder, før han i 2012 ble utnevnt til festivalens kunstneriske leder.

John er også involvert i Kino Cameo Winterthur som rådgiver for programsjefen, kurator av filmprogram og moderator for filmsamtaler. Han har en mastergrad i avanserte studier innen kuratering fra ZHdK og var redaktør for nr. 23 av magasinet om kuratering, The Future of Short Film.

Han er medlem av det sveitsiske og det europeiske filmakademiet, styremedlem i Pro Short og Short Film Conference, og siden 2019 styremedlem i Visions SudEst, hvor han også velger ut prosjekter for produksjon og postproduksjon av spillefilmer og dokumentarer. Han er rådgiver for festivaler, filmskoler og filmskapere innen programmering, festivalstrategier, manus og klipping.

 
Eili Bråstad

Eili Bråstad er billedkunstner, manusforfatter og filmskaper fra Nordreisa i Troms. Hun jobber med expanded cinema og live visual performance. Hennes kortfilmer og videoarbeider har vært vist på utstillinger og filmfestivaler i inn- og utland. I fjor var hun aktuell på Kortfilmfestivalen med Skádja, en skeiv samisk film som også har vunnet flere priser. Bråstad har BA i bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmhøgskole og tar for tiden en MFA på Kunsthøgskolen i Oslo.

NKD JURY Iselin Shumba Fotokred Lina Hindrum2

Iselin Shumba er i tillegg til å være kurator for kunst og kjærlighet, skuespiller, aktivist og snart filosof, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, Universitetet i Oslo og ved Michael Chekhov Institute i New York. Som skuespiller er hun kjent fra blant annet Snøfall, ZombieLars, Hjem til jul, Ragnarokk, og Happy-Noir serien Livstid på NRK. Hun har også jobbet ved flere av landets scener, inkludert Nationaltheatret.

Som aktivist var hun en av initiativtakerne til det første norske #metoo oppropet; #StilleForOpptak. Hun har også ledet klima-demonstrasjonen #iStillhetForKlima og vært svært synlig i debatten om mangelen på mangfold i film. Iselin sitter i flere styrer, er bidragsyter og medeier i magasinet Altså, og har bidratt i antologier som blant andre Norsk nok og Third Culture Kids. Hun er ikke forfatter ennå. Men snart. IG: @iselinshumba

Foto: Lina Hindrum

NKD Jury Gunhild Enger

Gunhild Enger er en norsk regissør med eksamen fra Edinburgh College of Art og en mastergrad i regi fra The School of Film Directing i Göteborg. Hun ble nominert til en BAFTA med sin avgangsfilm Bargain i 2005, og siden da har filmene hennes blitt vist og vunnet priser på internasjonale festivaler, inkludert Prematur (2012), som i likhet med hennes neste film, A Simpler Life (2013), ble nominerte til Amandaprisen. I 2016 medregisserte hun Komiteen, som hadde premiere på Locarno Film Festival, og ble nominert til priser fra festivaler som Chicago, Locarno, Valladolid, El Gouna og Bergen.

Hun jobbet også med casting på Ruben Östlunds Gullpalmevinner The Square (2017), og i 2020 gjorde hun sin spillefilmdebut som regissør med Knutsen & Ludvigsen 2: Det store dyret, sammen med Rune Spaans.

NKD Jury JUKKA-PEKKA LAAKSO

Jukka-Pekka Laakso er festivalleder for Tampere Film Festival, hvor han siden 2000 har stått for utvelgelse og programmering, og deler ansvar for strategiplanlegging og programmering med sin lederkollega. Han er også daglig leder for Pirkanmaa Film Centre, et lokalt filmsenter i Tampere, og en non-profit organisasjon som driver en art-house kino, filmdistribusjon i Finland og arbeider i stor grad med mediautdannelse. Laakso er medlem av Det Europeiske Filmakademiet (EFA).

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.