FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste kortdokumentar mottar 50.000 kroner. Vinneren kvalifiseres til vurdering for en Oscar®-nominasjon for Best Documentary Short Subject, såfremt filmen oppfyller øvrige krav The Academy® har til filmer som blir nominert
KD Jury - SONJA BAKSA

Sonja Baksa er medansvarlig internasjonal programmerer for Short Cuts ved Toronto International Film Festival, og programmerer og programansvarlig ved Vancouver International Film Festival.

Hun har en mastergrad i Film, Exhibition and Curation fra University of Edinburgh, og en mastergrad i arkitektur fra Zagreb universitet.

Gjennom sitt virke i ulike områder innen kulturell produksjon, har hun samarbeidet med kunstnere og organisasjoner i Kroatia, Frankrike, Storbritannia og Canada. Hennes nisje-interesse for kunst, verdensrommet og det okkulte innen film har utvidet seg til akademisk research, kuratoriske prosjekter og artikler i ulike kunstpublikasjoner.

KD Jury - FABIEN GREENBERG

Fabien Greenberg er en prisvinnende fransk regissør og produsent bosatt i Norge. Han har en Bachelor i film og fotografi fra Napier University, Edinburgh. Eksamensfilmen hans ble vist i Cinefondation-programmet på Cannes filmfestival i 2004.

Han er medgrunnlegger av Antipode Films, hvor han blant annet har produsert Radiograph of a Family, vinner av Best Documentary Award og Beeld & Geluid Reframe Award på IDFA i 2020, og No Other Land, vinner av Berlinale Best Dokumentar og Panoramas publikumspris på Berlinale i 2024.

Han har også regissert flere dokumentarfilmer, inkludert Line (2018), Lille Axel (2021) og Norwegian Democrazy som nettopp hadde sin internasjonal premiere på HotDocs 2024.

KD Jury - MELANIE MILLER

Melanie Miller er en Oscar-vinnende produsent og medgrunnlegger av Fishbowl Films. Dokumentarfilmene hennes inkluderer Inventing Tomorrow, som fikk en Peabody i 2019, On the Divide og Stutz. Navalny vant US Documentary Audience Award og Publikumsprisen på Sundance Film Festival i 2022 og ble også tildelt en DuPont, PGA, BAFTA og Oscar for beste dokumentarfilm.

Andre nye arbeid inkluderer dokuserien The Program: Cons, Cults and Kidnapping, Equal, Marvel 616 og Trial by Media.  For tiden med begrenset kinolansering i USA er dokumentaren Maestra, som hadde verdenspremiere på Tribeca Film Festival i 2023 og opprettholder sine 100% på Rotten Tomatoes.
Melanie er medlem av DPA, PGA, ATAS og AMPAS.

KD Jury 4 - SHANE SMITH

Shane Smith er en programmerer dokumentarer for TVO. Fra 2015 til 2023 var han program- og kunstnerisk leder ved Hot Docs, Nord-Amerikas største festival og marked for dokumentarfilm. Smith har tidligere jobbet på Toronto International Film Festival som leder for spesialprosjekter, med ansvar for tiltak og arrangement på TIFF Bell Lightbox. Før dette ledet han TIFFs publikumsprogram.

Før TIFF var han utøvende produsent for flyunderholdning hos Spafax, med ansvar for tilbud på Air Canada. Han har vært programsjef for Channel Zero Inc og ansvarlig programmerer av digitale kabeloperatører til Silver Screen Classics og kortfilmkanalen Movieola. Andre stillinger inkluderer leder for CFC Worldwide Short Film Festival, kortfilmprogrammerer for Sundance Film Festival, grunnlegger og medregissør av OzFlix: Australian Film Weekend, og programmerer for Inside Out LGBTQ Film Festival.

KD Jury - NATAŠA URBAN

Nataša Urban er en filmregissør som har jobbet profesjonelt siden 2005. Filmene hennes har blitt vist på internasjonale filmfestivaler over hele verden og har mottatt over 40 priser. Hennes seneste film, The Eclipse, har vunnet flere internasjonale priser, inkludert DOX:AWARD, hovedprisen på CPH:DOX 2022, og Doc Alliance Award Special Mention. Den ble kortlistet til EFA Documentary Award, nominert til EUFA, og var listet som en av Cineuropas 25 beste filmer i 2022. The Eclipse ble vist på store filmfestivaler over hele verden, inkludert IDFA, Leipzig, DocLisboa, Sarajevo, Vancouver og MoMA Documentary Fortnight i NYC.

KD Jury Christine Kecher

DENNE SEKSJONEN SKAL BORT, SHANE SMITH FLYTTES NED OG TIL VENSTRE FOR NATASA URBAN.

 

HVIS DU OGSÅ KAN SE PÅ LINJEMELLOMROMMET PÅ MELANIE MILLER, SÅ ER DET STØRRE ENN PÅ ALLE DE ANDRE – JEG VET IKKE HVORDAN JEG RETTER DET OPP…SAMME MED SONJA BAKSAS BIO PÅ ENGELSK.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.