FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste internasjonale kortfilm mottar 50.000 kroner. Vinnerfilmen kvalifiseres til vurdering til en Oscar®-nominasjon for Best Short Film, Live Action or Animated, såfremt filmen oppfyller alle krav The Academy® har til filmer som blir nominert.
IK Jury - Mélissa Bouchard

Mélissa Bouchard er Programsjef ved REGARD – Saguenay International Short Film Festival. Hun har jobbet i kortfilmens fantastiske verden i mer enn 20 år. Etter å ha studert film på universitetet, skilte Mélissa seg ut som regissør og jobbet som klipper på forskjellige prosjekter. Mellom 2003 og 2009 har hun planlagt og organisert nesten hundre uavhengige kortfilmvisninger og -arrangement. 

 

Hun ble med i REGARD – Saguenay International Short Film Festival (Quebec, Canada) i 2009, og har siden viet seg helt til programmering. REGARD er en Oscar-kvalifiserende internasjonal kortfilmfestival som arrangerer det eneste kortfilmmarkedet i Quebec, og viser mer enn 200 live action-, animasjons-, dokumentar- og eksperimentelle kortfilmer.

IK Jury - LAURENCE BOYCE (1)

Laurence Boyce ble født i Leeds, Storbritannia og startet sin karriere i 1999 på Leeds International Film Festival. Han flyttet til Tallinn i 2010 og jobber for Black Nights Film Festival, hvor han er leder for Program (Live Action) for PÖFF Shorts, festivalens kortfilmseksjon.

Han er også en prisvinnende filmjournalist som skriver for en rekke publikasjoner, inkludert Screen International, Sight and Sound, og Cineuropa. Han er medlem av FIPRESCI, London Critics Circle, European Film Academy og BAFTA. Han er for tiden styreleder for Short Film Conference, et globalt nettverk av kortfilmorganisasjoner.

IK Jury - MARIUS MATZOW GULBRANDSEN

Marius Matzow Gulbrandsen er en prisbelønnet filmfotograf utdannet ved den Nasjonale filmskolen i Łódź, Polen. Han ble uteksaminert under prof. Witold Sobociński og Jerzy Wójcik. Sentralt i hans prosjekter er menneskets skjebne og ståstedet i forhold til denne danner ofte utgangspunktet for hans komposisjoner. 

Matzow Gulbrandsen har fotografert flere store spillefilmer, bl.a. Før snøen faller, Skyggenes Dal, Disco og La elva leve.
Han startet sin fotografkarriere med kortfilmen Bawke, som fikk tidenes gjennombrudd på Kortfilmfestivalen i 2005. Filmen vant fem priser, deriblant Fagprisen for beste foto. 

Matzow Gulbrandsen har siden mottatt flere internasjonale nominasjoner og priser, inkludert tre Amandanominasjoner, Beste foto på Tribeca Film Festival, Sven Nykvist-prisen på Göteborg Filmfestival og Kanonprisen på Kosmorama.

IK Jury - BARTHOLOMEW SAMMUT

Bartholomew Sammut er en maltesisk-australsk, ikke-binær filmkurator bosatt i Berlin. De begynte med å skrive og produsere kortfilmer, og jobbet deretter for flere programmer for SBS Television Australia, nemlig Eatcarpet, et senkveldsprogram dedikert til å vise smarte, eksperimentelle og skeive kortfilmer. 

De grunnla XPOSED Queer Film Festival Berlin i 2006, som de ledet i 15 år frem til 2021.

I 2009 begynte Bartholomew å jobbe for Panorama-seksjonen av Berlin International Film Festival og er en del av programvalgkomiteen. I 2019 ble de programansvarlig og TEDDY Award koordinator for Panorama, i tillegg til å bli medlem av Berlinale Series’ utvalgskomité. 

 

Bartholomew etablerte Queer Short Film Fund i 2015, et initiativ fra XPOSED Queer Film Festival hvis mål er å bidra til å fremme og støtte queer filmproduksjon og utvikling i Tyskland.

 
IK Jury - GEIR ØRNHOLT

Geir Ørnholt er en klipper fra Bergen, nå bosatt i Oslo. Ørnholt ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014 og har siden da klippet flere prisvinnende dramaserier, deriblant Nudes (Liv Barbosa Blad, Erika Calmeyer), Nach (Ernst De Geer, Fanny Ovesen) og Nede (Siri Seljeseth). Han har også jobbet på spillefilmene Gritt (Ionje Søimer Guttormsen), Min Fantastiske Fremmede (Johanna Pykkö) og den kommende Eksplosjoner i hjertet (Yen).

Han klippet kortfilmen Play Schengen (Gunhild Enger), som vant prisen for beste norske film på Minimalen i 2022.

Han er medlem av klippekollektivet Klippegangen og har også jobbet som filmkoordinator for Bergen Internasjonale Filmfestival.
klippegangen.no

 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.