FB Pixel
Filmkritikerprisen gis i form av et kunstverk og går til til en film i norsk konkurranse. i I år er prisen Alf Christian Hvarings litografi "Overgang".
1. KRITIKERLAGET JURY Aleksander Huser

Aleksander Huser er en frilans filmkritiker og journalist som skriver fast for Rushprint, Cinema (cine.no) og Ny Tid/Modern Times Review. Han har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo med fokus på filmdramaturgi, samt en Writer/Director Diploma fra London Film Academy.

2. KRITIKERLAGET JURY Ida Cathrine Holme Nielsen

Ida Cathrine Holme Nielsen er filmviter med en mastergrad i film- og audiovisuell estetikk fra Københavns Universitet. Som frilans filmkritiker skriver hun jevnlig for ulike publikasjoner og har vært gjesteforeleser i film- og mote ved OsloMet – Oslo Metropolitan University.

3. KRITIKERLAGET JURY Jan Storø

Jan Storø er filmanmelder for Khrono.no, en dagsavis for høyere utdanning og forskning, eid av ti universiteter over hele Norge. Han er professor emeritus ved OsloMet – Oslo Metropolitan University, medlem av Norsk filmkritikerlag og Kritikerlaget, og skriver tidvis for filmtidsskriftene Cinema (cine.no) og Z (znett.no). Han er en av Norges fire Golden Globe stemmeberettigede medlemmer, studerer for tiden filmskaping ved OsloMet (2023 – 2025), og hans tiende bok som forfatter slippes nå i sommer.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.