FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste musikkvideo mottar 50.000 kroner gitt av Oslo fotokunstskole.
MV Jury MARINA D. RICHTER

Marina D. Richter er en Wien-basert filmkritiker, manuskonsulent og forfatter. Siden 2005 har hun vært utenrikskorrespondent for film og kunst for den serbiske avisen Politika. Hun skriver fast om film for Montenegros filmmagasin Objektiv. Hennes anmeldelser og intervjuer har blitt publisert i Cineuropa, i Estlands kulturukeblad Sirp, ukentlig for Serbias Vreme, Østerrikes Celluloid Magazine, EFAs nyhetsbrev, VICE og slovakiske Film.sk. Hun bidrar også jevnlig til nettavisen Lupiga. 

Marina er medlem av Serbiske Fipresci, Alliance of Women Film Journalists og European Film Academy.

MV Jury - BRWA VAHABPOUR

Brwa Vahabpour er en filmskaper fra Trondheim, utdannet ved Filmkunstskolen i Kabelvåg og Den norske filmskolen i Lillehammer. Han har regissert prisvinnende kortfilmer som Granateple, Gjeteren, samt Silence, som i 2019 vant Screen Talent Europe Pitching Forum på Kortfilmfestivalen, og i 2020 Filmforbundets fagpris for Brynjar Lien Aunes klipp. 

Vahabpour har også regissert episoder av den prisbelønte dramaserien Jordbrukerne, co-produsert av ARTE France, og hadde premiere på Canneseries i 2021, hvor den vant Special Interpretation Prize og High School Prize for Beste Serie. Brwa er straks aktuell med sin spillefilmdebut, Europa.

MV Jury - VIVIANA VEGA

Viviana Vega, født i Las Palmas på Gran Canaria, er filmanmelder og kulturkommentator som skriver for Morgenbladet. Hun er også musiker med lang fartstid i Oslos musikalske undergrunn.

 

I tillegg til å ha spilt i flere forskjellige band, står hun bak soloprosjektet WHALESHARKATTACKS, som er utgitt på plateselskapet Metronomicon Audio.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.