FB Pixel
Norsk filmforbunds fagpris er på 15.000 kroner og går til en person som utmerker seg med ypperlighet innen sitt fag blant filmene i norsk konkurranse.
JURY FAGPRISEN - Jon Endre Mørk

Jon Endre Mørk har arbeidet som filmklipper de siste 30 årene, innen fiksjon, dokumentar, musikkvideo og reklame. Han har klippet en lang rekke spillefilmer, kinodokumentarer, tv-dramaer, kortfilmer og kortdokumentarer inkludert Fritt Vilt, Flukten over grensen og Voice. For arbeidet med klippen av kortdokumentaren New York 81 ble Jon Endre selv tildelt Filmforbundets Fagpris i 2023.

Om motivasjonen for å tre inn i juryen sier han:

«Jeg er opptatt av fortelling og formidling av alt fra politisk film til det personlige essayet, og liker både formmessig utforskende film, og film som kanskje først og fremst har et budskap å formidle. Engasjerende film lages i alle sjangere og formater, det kommer an på ønsket og evnen til å skape nysgjerrighet og berøre. Jeg har arbeidet mye med fortelling, men enda ikke hatt muligheten til å være med i en jury for å vurdere andres arbeid og innsats. Det vil bli spennende å være med på.”

JURY FAGPRISEN - Luise Nes

Luise Nes er utdannet ved Westerdals og har siden 2013 jobbet i Stella Casting, hvor hun jobbet seg opp fra kortfilm og assistentjobber, til castingansvarlig for tv-serier og spillefilmer. Siden 2022 har hun også vært daglig leder i Stella Casting.

Luise har castet store produksjoner som Heimebane og Okkupert, beskriver videre hvordan hennes erfaringer kan komme til nytte i juryarbeidet:

«Selv om min kompetanse først og fremst er i rollebesetning så er vi castere en stor del av produksjonen. Vi kommer som oftest på tidlig i pre-produksjon, blir godt kjent med manus, regissørens visjon og er en del av prosessen som virkelig spisser prosjektet frem til opptak.

JURY FAGPRISEN - C. S. Nicholson

C. S. Nicholson er utdannet manusforfatter fra University of Westminster, men har siden 2007 hovedsakelig jobbet som klipper, regissør og redaktør i den norske TV-bransjen. De siste årene har han fokusert på å produsere og regissere egne mer eksperimentelle filmer. Kortdokumentaren The Discoverer of the Discoverers har gjort det godt på en rekke internasjonale festivaler.

Om sin motivasjon for å sitte i fagjuryen sier han:

«Som en vordende filmskaper og ny i festivalverdenen, vil jeg oppleve hvordan det er å være ‘på den andre sida’, og få innsyn i de ulike prosesser og faser i filmers liv, fra alle vinkler.
Samtidig har jeg lang erfaring som fagperson, og som klipper lærer man seg å være detaljorientert hva gjelder foto, skuespill, klipperytme, musikalitet, oppbygging, historiefortelling, lyddesign, musikkbruk, osv. Den største inspirasjonen de seneste par årene har jeg fått under festival-maraton, der jeg har sett kortfilmprogram etter kortfilmprogram. Da er det en stor glede å få anledning til å oppleve hva det er folk har funnet på til årets utgave av Kortfilmfestivalen.«

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.