FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste norske kortfilm mottar 50.000 kroner. Vinneren blir kvalifisert til Oscar-nominasjon for Best Short Film, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy ® har til filmer som blir nominert.

Terje Vigen-prisen består av en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og 10.000 kroner gitt av Grimstad kommune. Prisen går til en norsk kortfilm eller kortdokumentar.
NKD Jury Marie Therese Guirguis

Marie Therese Guirgis
er en filmprodusent og produksjonssjef som har arbeidet med både fiksjons- og dokumentarfilm. Nylige produksjoner hun har vært med på inkluderer MLK/FBI av Sam Pollard, Oscar-vinneren Summer Of Soul av Ahmir «Questlove» Thompson, The Meaning of Hitler av Petra Epperlein og Mike Tucker, Cocaine Cowboys: The Kings of Miami, samt The Brink av Alison Klayman. Giurgis har også produsert spillefilmene Keep the Lights On av Ira Sachs og The Loneliest Planet av Julia Loktev.

Hun er for tiden produksjonsdirektør i Play/Action Pictures, et selskap hun etablerte med Jeffrey Lurie i 2019. Før hun begynte med filmproduksjon hadde hun mange års erfaring fra filmdistribusjon.

NKD Jury Brwa Vahabpour

Brwa Vahabpour
er en kurdisk-norsk filmskaper fra Trondheim. Han studerte film ved Nordland kunst- og filmfagskole, og regi ved Den norske filmskolen. Han har regissert de prisbelønte kortfilmene
Granateple og Gjeteren, som ble vist på festivaler som Short Shorts, Palm Springs og Aesthetica Short Film Festival. I 2018 mottok han The Nordic Talents Hederlig omtale, og i 2019 vant han Screen Talent Europe Pitching Forum for kortfilmen Silence – som året etter vant Filmforbundets fagpris for beste klipp (av Brynjar Lien Aune) ved Kortfilmfestivalen 2020.

Brwa jobber for tiden som regissør på den kommende NRK serien Jordbrukerne.

NKD Jury JUKKA-PEKKA LAAKSO

Jukka-Pekka Laakso
er festivalleder for Tampere Film Festival, hvor han siden 2000 har stått for utvelgelse og programmering, og deler ansvar for strategiplanlegging og programmering med sin lederkollega. Han er også daglig leder for Pirkanmaa Film Centre, et lokalt filmsenter i Tampere, og en non-profit organisasjon som driver en art-house kino, filmdistribusjon i Finland og arbeider i stor grad med mediautdannelse. Laakso er medlem av Det Europeiske Filmakademiet (EFA).

NKD Jury ALEXANDRA KORDAS

Alexandra Kordas
er litterær sjef og produsent ved 42 Management & Production, basert mellom London og Los Angeles. Hennes liste over kunder inkluderer show-runners på høyt nivå, filmskapere, dramatikere og forfattere. Hun har utviklet og lansert talenter, inngått og formidlet store avtaler innen filmindustrien, i tillegg til det å representere Cannes-prisvinnende filmskapere og Blacklist -rangerte manusforfattere. 42 er et fullt integrert ledelses- og produksjonsselskap, som produserer film, TV og innhold, og representerer skuespillere, forfattere, regissører, komikere, programledere, produsenter, rollebesetningsledere og mediebokrettigheter, inkludert SUCCESSIONs Jesse Armstrong, BLACK MIRRORs Charlie Brooker og DOWNTON ABBEY’s Julian Fellowes.

Kordas startet sin karriere ved Creative Artists Agency i 2015 og jobbet i Scripted Television-avdelingen i New York, og Motion Picture Talent og Books-avdelingene i Los Angeles i løpet av hennes fire og et halvt år i byrået. Hun er gresk-amerikansk, med mye fartstid i London og er utdannet ved Brown University.

 

NK Jury_Marte Germaine Christensen

Marte Germaine Christensen
gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelor i skuespillerfag i 2007, og har siden da spilt ved flere av landets institusjonsteatre, samt medvirket i en rekke filmer og tv-serier. I 2018 videreutdannet hun seg som manusforfatter ved Alma Manusutbildning i Sverige, og jobber idag som skuespiller og manusforfatter.

NKD Jury JUKKA-PEKKA LAAKSO

Jukka-Pekka Laakso er festivalleder for Tampere Film Festival, hvor han siden 2000 har stått for utvelgelse og programmering, og deler ansvar for strategiplanlegging og programmering med sin lederkollega. Han er også daglig leder for Pirkanmaa Film Centre, et lokalt filmsenter i Tampere, og en non-profit organisasjon som driver en art-house kino, filmdistribusjon i Finland og arbeider i stor grad med mediautdannelse. Laakso er medlem av Det Europeiske Filmakademiet (EFA).

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.