FB Pixel
Vinneren av Gnistprisen mottar 50.000 kroner gitt av Altibox, samt markedsføring og distribusjon av vinnerfilmen på Altibox' strømmetjeneste. Prisen går til en norsk filmskaper som avslører en særskilt dristighet og et skapertalent som Altibox ønsker å hedre og støtte videre. Juryen er oppnevnt i samarbeid mellom Altibox og Kortfilmfestivalen.
GNISTPRISEN Tore Tomter

Tore Tomter

Jobber som konsulent for Altibox i forbindelse med innkjøp av kortfilm, dokumentarer og animasjonsfilmer. Han jobbet tidligere i NRK, og var fra 1991 innkjøpsansvarlig for dokumentarer.

TERJE DALE

Terje Dale 

Programutvikler, seniorkonsulent for Altibox. Terje har  lang erfaring fra NRK, som fotograf, klipper, regi, flerkameraprodusent og redaktør for dokumentarfilmer i Norge og utlandet. De 2,5 siste årene har han jobbet som eksternredaktør i Oslo, med dokumentar som hovedoppgave.

Elisa Fernanda Pirir

Elisa Fernanda Pirir
ble født i Guatemala City, Guatemala, og flyttet til nord-Norge i 2007, hvor hun engasjerte seg i filmproduksjon. Etter eksamen fra filmskolen i 2016 startet hun i Mer Film som produsent ved siden av Maria Ekerhovd, og hun er nå leder for selskapets avdeling i Tromsø. Hun har ansvar for Mer Films tv-produksjon, ikke-europeiske co-produksjoner, samt Mer Films talentutviklingsprogram, Nye fortellinger. Arbeidene hennes har blitt vist og vunnet priser på festivaler som Busan int. filmfestival, Palm Springs int. filmfestival og Göteborg int. filmfestival, og hennes film LIREMU BURANA (regi: Caj Cojoc), vant Gullstolen i 2020. I 2021 har hun produsert to Oscar-kvalifiserende kortfilmer.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.