FB Pixel

Toronto presenterer

Hovedprogrammerer Jason Anderson presenterer et knippe filmer fra Short Cuts, kortfilmseksjonen ved filmfestivalen i Toronto. Festivalen er en av verdens største og mest mangfoldige arenaer for ny film, og arrangeres hvert år i september.

«Vi som jobber med Short Cuts har hatt stor glede av det gode forholdet vi har utviklet gjennom samarbeidet med Kortfilmfestivalen. Det har stor verdi for oss å bli presentert for så mange fremadstormende nordiske filmskapere, og det gir også en mulighet til å vise fram filmene vi er stolte av på vårt eget program, til enda flere. Sånne muligheter er det overraskende få av, og vi setter ekstra stor pris på samarbeidet i år som vi ikke kan være til stede i Grimstad. Vi er glade for å presentere noen svært gode kanadiske filmer, inkludert fantastiske Aniksha av Vincent Toi, Sophy Romvaris hjerteskjærende Still Processing, og flere favoritter fra 2020-programmet vårt.»

Jason Anderson

Aniksha

Aniksha får sin første jobb i et kundesenter etter et arrangert ekteskap. Når hun oppdager en ny verden av muligheter, må hun bestemme seg for om hun skal bryte med tradisjoner.

Les mer

Drought

Carina, en eiendomsmegler i Beirut, befinner seg i tomme leiligheter og venter på at klienter skal dukke opp. Hennes intime forhold til disse tomme hjemmene gjenspeiler hennes seksuelle misnøye.

Les mer

Tie

To figurer med forskjellige fysiske funksjonshemninger finner hverandre under en disig sol. De har ingenting å skjule for hverandre: den enes mangler er den andres styrke.

Les mer

Still Processing

En boks med nydelige familiebilder vekker sorg og tapte minner når de blir sett for første gang. Filmskaper Sophy Romvari dokumenterer sin egen førstehåndsopplevelse med en utforskning av filmen som terapi i denne dokumentariske kortfilmen.

Les mer

The Archivists

I en dystopisk fremtid oppdager en omreisende trio av musikere et forlatt hus – en relikvie fra den gamle verden. Spesielt en vinyl-plate fanger bandets oppmerksomhet: The Age of Consent, av 80-talls synthpop-gruppa Bronski Beat. 

Les mer

Strong Son

Et elskverdig portrett av en sørasiatisk far som prøver å gi råd om livet og ekteskap til sin kroppsbyggende og imagebesatte sønn.

Les mer

History of Civilization

Indira bestemmer seg for å starte livet på nytt og flytte til London. På sin siste dag tør hun imidlertid utforske hva hun vil etterlate seg.

Les mer

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.