FB Pixel
Norsk filmforbunds fagpris er på 10.000 kroner og går til en person som representerer ypperlig faglig innsats blant de norske filmene i konkurranse. Juryen er oppnevnt av Norsk filmforbund.
Irasj Asanti

IRASJ ASANTI er kurdisk iransk, men vokste opp i Norge. Han ble uteksaminert med utdannelse i skuespill fra Nordic Black Theatre School i Oslo, og jobber for tiden som forfatter, skuespiller og regissør. Han har skrevet og regissert flere kortfilmer og serier som har blitt vist på festivaler og TV over hele verden.
I 2015 regisserte han spillefilmen HØVDINGER, som i 2017 ble nominert til Kanonprisen og vist på kinoer. Hans siste kortfilm, KNUS MEG, vant Blikks Publikumspris under Oslo/Fusion Internasjonale filmfestival 2019.
Asanti jobber for tiden med å klippe sin siste kortfilm SAND som fikk produksjonsstøtte fra NFI. Han har mange baller i luften, og jobber også med en action/thriller spillefilm med utviklingsstøtte fra NFI.

Filmforbundet Christine Bozenski

CHRISTINE BOZENSKI er rekvisitør, bosatt i Oslo. Hun har medvirket på en rekke norske produksjoner siden 1999, inkludert spillefilmene En folkefiende, Max Manus og Sykt lykkelig, og TV-seriene Mammon, Lykkeland og Heimebane.

Runar

RUNAR SØRHEIM er filmfotograf, opprinnelig fra Ørsta, nå bosatt i Oslo. Sørheim ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014 og har medvirket på en rekke norske kortfilmer, inkludert Mammas mann, Eksplosjoner i hjertet og No Man is an Island – alle vist på Kortfilmfestivalen. Han har også jobbet med TV-serier og hatt separatutstilling med stillsfotografier på Fotografiens Hus i Oslo.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.