Vinneren av Gullstolen for beste korte dokumentar mottar 50.000 kroner gitt av Aftenposten.
KD Jury_MadsMikkelsen

MADS MIKKELSEN har siden 2008 vært programmerer for CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival. CPH:DOX er en av verdens største dokumentarfilmfestivaler, med en internasjonal anerkjent profil som strekker seg utover til scene,- billed- og performancekunst, i tillegg til andre kunstformer. I tillegg til programmeringen driver han en månedlig filmserie på det Danske Filminstituttets Cinemateket, er en av organisatorene bak den nomadiske filmklubben Terrassen, og skriver om film for ulike nasjonale og internasjonale magasiner og publikasjoner. I 2018 ga han ut INTERVENTION, en bok om dokumentarisk film, og under Cannes filmfestival i 2019 mottok han en programmererpris fra Festival de Cannes’ Marché du film, Screen International og Cinando.

KD JURY_Mette Cheng Munthe-Kaas

METTE CHENG MUNTHE KAAS er en Emmy-nominert og prisbelønt produsent, interaktiv produsent og klipper av feature dokumentarfilmer. Hun startet sin karriere som klipper og har gjort det de siste 20 årene. I 2014 grunnla hun sitt eget produksjonsselskap, TenThousand Images AS, med base i Norge. Gjennom TTI har hun produsert og klippet den prisbelønte dokumentaren NO WORD FOR WORRY (2014), og har siden produsert bl.a. NOWHERE TO HIDE (2016) som er kritikerrost og vunnet over 20 internasjonale priser, inkludert førstepremien på IDFA og Amanda for Beste dokumentar.

anne-marie_02_foto_mikael_ström

ANNE-MARIE SÖHRMAN FERMELIN er Head of Development ved Filmbasen/Film Stockholm og Program Manager for STHLM Debut. Filmbasen er en plattform for unge svenske filmskapere fra Stockholmsregionen som fokuserer på finansiering og talentutvikling innen kortfilm, dokumentar og nye medier. STHLM Debut er et utviklingsprogram for debutfilmskapere innen spillefilm og dokumentar. Söhrman Fermelin har vært produsent for Gilda Film, filmkonsulent i det Svenske filminstituttet og seniorforeleser ved Valand Akademi i Gøteborg.