FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste norske kortfilm mottar 50.000 kroner. Vinneren blir kvalifisert til Oscar-nominasjon for Best Short Film, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy ® har til filmer som blir nominert.

Terje Vigen-prisen består av en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og 10.000 kroner gitt av Grimstad kommune. Prisen går til en norsk kortfilm.

JASON ANDERSON er hovedprogrammerer for Short Cuts-seksjonen ved Toronto International Film Festival. Han er også programansvarlig for to festivaler; Aspen Shortsfest, en Oscarkvalifiserende festival og blant USAs ledende kortfilmfestivaler, og Kingston Canadian Film Festival, landets største festival for canadisk film. Han har lang fartstid som kritiker og kunstjournalist i Canada, og bidrar jevnlig i publikasjoner som Sight & Sound, Cinema Scope, Uncut og Toronto Star. Han var skribent og manuskonsulent for The VICE Guide to Film på Viceland, og han underviser i filmkritikk og kunstjournalistikk ved University of Toronto and Ryerson University.

LISA OGDIE har vært del av Sundance filmfestivals programmeringsteam for kortfilm siden 2009, en av de ansvarlige for å velge ut kortfilmer blant 10.000 innsendte. Hun jobber også som Membership & Talent Development Manager for BAFTA I Los Angeles. Hun har moderert Q&As og paneldebatter for Sundance, BAFTA, Toronto Film Festival og The American Pavilion i Cannes. Foruten den norske kortfilmfestivalen, har hun sittet i juryer hos blant annet SXSW og Asiana International Short Film Festival i Seoul.

VIBEKE HEIDE er utdannet filmregissør ved Den norske filmskolen. Hun skriver, regisserer og produserer kortfilm og musikkvideoer gjennom sitt eget produksjonsselskap Sentimeter film. Både filmer og musikkvideoer har vært vist på Kortfilmfestivalen gjennom årene, og blant annet blitt belønnet med både Gullstolen under Kortfilmfestivalen og Amandaprisen under Den norske filmfestivalen.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.