FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste korte dokumentar mottar 50.000 kroner gitt av Aftenposten.

DALIA AL-KURY er en palestinsk/jordansk filmskaper. Filmene hennes utforsker ulike kulturelle tabuer i den arabiske verden, og har vært vist på internasjonale TV-kanaler som ZDF Arte, Al-Jazeera og Al Arabiya. Possessed by Djinn hadde premiere på Hot Docs i Toronto og senere Leipzig filmfestival, mens Privacy of Wounds fikk premiere på IDFA i Amsterdam og ble senere nominert til en rekke prestisjetunge priser ved ulike festivaler. Al-Kury har en mastergrad i dokumentarfilm fra Goldsmiths University, og tar for tiden en doktorgrad ved Den norske filmskolen hvor hun undersøker sjangerkryssende metotodologi. Hun bor i Oslo.  

RAUL NINO ZAMBRANO har jobbet ved programavdelingen for IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam, siden 2008. Hans ekspertise knytter seg spesielt til latinamerikansk film, debutfilmer og LGBTQI+dokumentarer, hvorpå han er blitt invitert til mange festivaler og internasjonale arrangementer som jury og veileder. Han studerte medie- og kultur- og filmstudier ved Universitetet i Amsterdam og er for tiden en av kuratorene for IDFAs internasjonale konkurranser, samt Frontlight/Luminous-seksjonene og IDFA Queer Day.

CARMEN GRAY er opprinnelig fra New Zealand, og er nå bosatt i Berlin, hvor hun jobber frilans som journalist, filmkritiker og programmerer. Hun har skrevet for publikasjoner som The New York Times, The Guardian, Art Review, Criterion, Screen International, MUBI, The Calvert Journal og Modern Times Review, og hun er tidligere filmredaktør for magasinet Dazed & Confused. Hun programmerer for Winterthur internasjonale kortfilmfestival og for Open City Docs i London, og har vært rådgiver, konsulent og jurymedlem ved en rekke andre filmfestivaler. I 2018 var hun gjeste-akademiker ved galleriet Das Weisse Haus i Wien.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.