FB Pixel
Vinneren av Gullstolen for beste internasjonale kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Kortfilmfestivalen.
Irasj Asanti

IRASJ ASANTI er en prisbelønt filmregissør. Han har skuespiller-utdannelse fra Nordic Black Theatre School i Oslo, har spilt i en rekke norske filmer, og jobber nå som regissør, forfatter og skuespiller. Asanti har skrevet og regissert flere kortfilmer som er vist på festivaler og TV over hele verden. Spillefilmen Høvdinger ble nominert til Kanonprisen og vist på kino, mens hans forrige kortfilm Knus meg vant Blikks publikumspris under filmfestivalen Oslo/Fusion i 2019 og er også med i den kulturelle skolesekken 2021. På årets festival konkurrerer han om Gullstolen med sin nye kortfilm Sand. For tiden jobber han med kortfilmen Alina som filmes i august 2021, og med en action/thriller spillefilm i utvikling, begge støttet av NFI. 

HELENE EGGEN er utdannet medieviter med fordypning i filmvitenskap og kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, med spesiell interesse for krysningspunktet mellom film og visuell kunst. Hun har jobbet for festivaler innen kunst-og filmfeltet, som assisterende festival-og programsjef for Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF) i Harstad, som kommunikasjonssjef for Tromsø Internasjonale filmfestival (TIFF) og som kommunikasjonsansvarlig for Oslo Art Weekend. I 2021 har hun også begynt å jobbe med Mirage, den nye dokumentarfilmfestivalen i Oslo som lanseres senere i år. 

RUNAR SØRHEIM er en fotograf fra Ørsta, nå bosatt i Oslo. Sørheim ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014 og har vært filmfotograf på flere prisbelønte kortfilmer, inkludert Mammas mann, Explosions in the Heart og No Man is an Island. Han har også hatt utstillinger i Fotografiens hus i Oslo. 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.