FB Pixel

Notes from Iran

Et queerfeministisk perspektiv rundt savn, tilhørighet og myndiggjøring.

Iransk filmhistorie har en dyp tradisjon for motstand, selvbemyndigelse og forandring. Dette programmet karakteriseres av et poetisk og metaforisk visuelt språk, i tillegg til evner til å fortelle svært eksplisitte historier uten omveier. 

Vi følger her transmaskuline, transfeminine og kvinnelige protagonister som lever og overlever i et heteronormativt miljø. En queerfeministisk kommentar på hva en ekte kvinne og en ekte mann burde være er den gjennomgående røde tråden i dette programmet.

Nastaran Tajeri-Foumani står for kurateringen av dette programmet, og de utvalgte filmene vil gi deg modige, artikulerte og engasjerte bidrag til den pågående feministiske revolusjonen. 

Jin*, Jian, Azadî! Kvinner*, liv, frihet!

Nastaran Tajeri-Foumani (ingen pronomen) er en tysk-iransk ikke-binær kurator, aktivist, musiker og forelesningsforsker. Nastarans fokus er på interseksjonell*queer*feminisme, sosial rettferdighet, anti-diskriminasjonspraksis og queertematikk innen film og kunst. Nastaran har siden 2011 vært moderator for Berlinale, Berlin International Film Festival, samt kuratert, programmert og reflektert for XPOSED Queer Film Festival Berlin i forskjellige stillinger siden 2013. De siste 14 årene har Nastaran moderert politiske panel og filmsamtaler over hele Europa. Nastaran er nå i gang med å grunnlegge et queerfeministisk distribusjonsselskap, med sterkt fokus på filmer fra marginaliserte perspektiver. Videre grunnlegger Nastaran et institutt for anti-diskrimineringskonsultasjon for filmproduksjon. 

 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.