FB Pixel

Films in Dialogue - Re: DEAR OLEKSIY...

Dette programmet er basert på idéen om en utveksling mellom brevvenner, og består av et utvalg filmer og projisering av en dialog mellom to parter. Dialogen starter med en e-post fra John Canciani, programansvarlig ved Winterthur kortfilmfestival i Sveits, til den ukrainske filmskaperen, forfatteren og aktivisten Oleksiy Radynski. 

Canciani åpner utvekslingen med å anbefale en film og deler sine tanker og grunner for å velge akkurat denne. Radinsky ser filmen, kommer med innspill og tanker i svaret, som også inkluderer en ny film. Resultatet blir en slags ping-pong-samtale, i ord og bilder, og viser at et filmprogram kan skapes både intuitivt og i samarbeid.

Idéen startet før Russland invaderte Ukraina i februar 2022, og dialogen tok dermed en uventet og skremmende vending. Filmene i programmet består blant annet av unikt materiale fra en russisk nasjonalistisk ungdomsleir hvis mål er å forme fremtidens ledere, et innblikk i simulasjonsteknologi rundt militære konflikter, samt en fremtidsvisjon av Mariupol 2068.

Programmet vil med sitt kunstneraktivistiske utgangspunkt på unikt vis være med på å holde liv i oppmerksomheten rundt krigen i Ukraina, med både dokumentariske og kunstneriske elementer i diskusjonen rundt. 

Oleksiy Radynski kan dessverre ikke forlate Ukraina, men John Canciani vil være tilstede for å snakke om prosjektet og introdusere filmprogrammet.

 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.