FB Pixel

Årets forhåndsjury har hatt stor glede av å få innblikk i hva som har blitt produsert av musikkvideoer i Norge det siste året. Blant årets påmeldte filmer var det et stort spenn, fra gotisk stop motion og gritty nittitall, til AI-generert metal og dyster futurisme. Flere av filmene vitner om gode samarbeid, hvor det er tydelige kunstneriske avtrykk fra både filmskapere og artist. Noen velger å la det visuelle uttrykket komplimentere det musikalske med stor suksess; andre tar utgangspunkt i musikken og bygger et fiksjonsunivers som drar tilskueren inn. Ved å utfordre kategorier som lengde, struktur og produksjonsmetode havner noen i krysningspunktet mellom musikk-klipp og kortfilm. Noen igjen fleiper med sjangerkonvensjoner, begeistrer og underholder. Vi takker for denne inspirerende opplevelsen og vil gi honnør til filmskapere og artister som stadig utforsker og ekspanderer rammene for hva en musikkvideo kan være.

Chloé Faulkner & Ivar Aase

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chloé Faulkner er en fransk filmarbeider som er bosatt i Oslo. Hun har i mange år vært ansatt som filmsjef i Norsk filmklubbforbund, der hun jobber særlig med rettighetsavklaring og utvikling av et filmtilbud til norske filmklubber. Hun er bidragsyter for Z Filmtidsskrift og Montages.no og har jury- og programerfaring fra blant annet Film fra Sør og Tromsø International Film Festival. 

Ivar Aase

Ivar Aase er regissør og manusforfatter, utdannet ved Den Norske Filmskolen. I 2022 vant han Gullstolen for Beste Musikkvideo på Kortfilmfestivalen med «Kjære Gud», og hans kortfilm «Bevisbyrden» ble vist på flere internasjonale festivaler.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.