FB Pixel

Takk til alle som har sendt inn film! Rekordmange påmeldinger i år har gjort jobben til oss i forhåndsjuryen ekstremt vanskelig. Mange gode filmer ble til slutt valgt bort delvis på grunn av lengde, som har vist seg å bli en vrien faktor i årets utvelgelse, med veldig mange lange filmer i både norsk kortfilm og kortdokumentar. Samtidig er det positivt å se at det er mange som lager film!

Vi har vært opptatt av å gi plass til det enkelte jurymedlems personlige favoritter. Denne tilnærmingen til utvelgelsen har gitt oss god energi og filmglede – samt mange interessante samtaler om filmskaping. Vi mener dette har bidratt til bredde og variasjon i programmet, og håper dere som skal se filmene opplever det på samme måte; fine og ulike filmopplevelser som inspirerer, eller som man kan snakke om.

Det er masse humor og livsglede spredt utover programbolkene. Men et stort antall av årets filmer tar for seg alvorlige tema, som død, utenforskap, psykisk helse, tapt kjærlighet, skeiv uforløst kjærlighet og dysfunksjonelle familierelasjoner. I tillegg har flere prosjekter behandlet overgrep, gråsoner og grensesetting, på ulike måter. Det er tydelig at dette er på dagsorden.

Mange av filmene har holdt høy teknisk standard, og vi har sett mye bra skuespill (i det ligger det også god regi!). I tillegg har dokumentarene overrasket, og vist oss mangfold i tilnærming og metode, og vi skulle gjerne valgt ut flere.

Vi har kost oss med juryarbeidet, selv om det har vært tøft å velge bort så mange filmer.

God film!

Sveinung byline_m

Sveinung Wålengen er programsjef ved Frogner Kino. Han er utdannet filmviter med mastergrad i filmvitenskap fra NTNU. Sveinung er også filmkritiker og -skribent, og sitter i programkomiteen til Tromsø internasjonale filmfestival. Han har tidligere vært kinosjef i Ås og leder for Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø, og skrevet boka «Bygdekinoen i Norge: en reise i utkanten av lerretet» (2016).

Terje P foto - Copy

Terje Paasche: Over 40 års erfaring fra filmbransjen. I hovedsak som lysmester, klipper, grader og postproduksjonsspesialist, men med erfaring fra de fleste fagfelt innen filmproduksjon. Kortfilm og dokumentar er av de sjangrene som ligger hjertet nærmest. Har også bygget og driftet en rekke klippesuiter og lydstudioer, samt undervist ved de fleste filmskolene i landet. Har også vært til stede på over 40 kortfilmfestivaler.

Siri Nerbø

Siri Nerbø er dokumentarfilmskaper og tegnspråktolk. Hun har spesialisering i kreativ dokumentarfilmregi fra filmkunststudier ved OsloMet. Nerbø har en særlig interesse for kommunikasjon, språk og mangfold, som gjenspeiles i filmene hun lager. Hun arbeider med nære portretter av mennesker og steder, med humor og varme, mens det politiske formidles som et bakteppe eller noe til ettertanke.

For tiden arbeider Nerbø med tematikk innen stille aktivisme og menneskelig utholdenhet, med tverrfaglige samarbeid innen dokumentar og lydkunst.

Hun mottok Hederlig omtale for dokumentarfilmen With Abu Jamal ved Kortfilmfestivalen i 2020.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.