FB Pixel

Fagsnakk: Thea Hvistendahl og John Ajvide Lindqvist

John Ajvide Lindqvist er forfatteren bak bøkene La den rette komme inn og Grensen, og skrev manuset da bøkene ble til kritikerroste filmer. Grunnet den mørke tematikken i bøkene hans, anses Lindqvist i dag som Sveriges ubestridte skrekkmester. 

Den neste filmatiseringen av bøkene hans er Håndtering av Udøde og det er regissør Thea Hvistendahl som står bak. Hvistendahl har deltatt på Kortfilmfestivalen en rekke ganger med kortfilmer og musikkvideoer. Hennes første langfilm var musikkfilmhybriden Adjø Montebello, mens Håndtering av udøde blir hennes første ordinære kinofilm som regissør. Hvistendahl og Lindqvist har samarbeidet om manuset til denne filmatiseringen, og i hovedrollen finner vi Cannes-vinner Renate Reinsve. Filmen har mottatt både utviklings- og produksjonsstøtte fra NFI, og er i skrivende stund i post-produksjon.

Samtalen vil legge vekt på samarbeidsprosessen mellom regissør og manus, ved adaptasjon av litteratur til lerret, prosessen mellom forfatter/manusforfatter og regissør, og deres erfaringer i dette samarbeidet. 

Fagsnakk er en serie fagseminarer hvor regissører er i samtale med andre sentrale og viktige fagfunksjoner i prosessen med å lage en film. Vi ønsker å få en åpen og inviterende samtale om deres prosess og erfaringer, som kan gi inspirasjon og innspill til andre filmskapere.

Samtalen vil finne sted lørdag 10. juni kl. 17:30 i salen Pan.

Moderator er Kathleen McInnis og vil foregå på engelsk.

 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.