FB Pixel

En samtale med John Ajvide Lindqvist

foto: Thron Ullberg

Vi er veldig glade for å kunne invitere John Ajvide Lindqvist til Kortfilmfestivalen i år!

Ajvide Lindqvist er i dag kjent som både roman- og manusforfatter, men har tidligere vært både tryllekunstner og standup-komiker. Grunnet den mørke tematikken i bøkene hans, anses Lindqvist i dag som Sveriges ubestridte skrekkmester.

Debutromanen hans La den rette komme inn ble utgitt første gang i 2004, og har siden den gang dannet grunnlaget for to spillefilmer og én tv-serie. I 2018 kom spillefilmen Grensen basert på Lindqvists novelle med samme navn, med Lindqvist selv som manusforfatter og Ali Abbasi som regissør. Den grensesprengende filmen vant den prestisjetunge Un Certain Regard-kategorien ved Cannes filmfestival, og ble blant annet nominert til Oscar® for beste sminke og hårstyling.

Den neste Ajvide Lindqvist-filmatiseringen som står for tur er Håndtering av udøde, basert på hans roman fra 2018. Regissør er norske Thea Hvistendahl, som har deltatt på Kortfilmfestivalen en rekke ganger med kortfilmer og musikkvideoer. 

De to vil forøvrig ha en fagsnakk om sitt samarbeid lørdag 10. juni kl. 17.30.

Samtalen arrangeres i samarbeid med Dramatikerforbundet og er også en del av deres konsept Dramatisk SOFA.

Lørdag 10. juni kl. 14:00 / Catilina

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.