FB Pixel

Panelsamtale: Offensivt filmforsvar

Tidspunkt: Fredag 11. juni kl. 14.00 – 15.30

Anklager om kunstnere med «millionlønn» og «sugerør i statskassa». Uthenging av «ekstremkunst» i sosiale medier – med påfølgende trusler og trakassering. Debatten om offentlig kulturstøtte har hardnet til de siste årene, særlig på scenekunstfeltet. I andre europeiske land blir ytringsrommet stadig trangere. Er norsk film rustet for et tøffere debattklima? Hvordan bør kunstnere, byråkrater og politikere argumentere for offentlig støtte til film – med ytringsfrihet, publikumstall, samfunnsnytte eller kunstens egenart? Med utgangspunkt i dokumentarfilmen Odelsgut og fantefølge, om et kunstverks møte med offentligheten i bygda Kvam i Gudbrandsdalen, tar Kortfilmfestivalen debatten om mulige konsekvenser for vårt eget felt.

I panelet: Kjersti Mo (NFI), KriStine Skaret (produsent), Kaveh Tehrani (filmskaper og styremedlem i Norske filmregissører), Anette Trettebergstuen (Stortingets kulturkomité, Ap). Ordstyrer: Silje Viki (Human IFF)

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.