FB Pixel

Skábmagovat Film Festival Presenterer:
Reflections of the Endless Night

Skábmagovat er verdens nordligste urfolksfilmfestival, 320 km nord for Polarsirkelen, i samfunnet Inari i finsk Sápmi. De siste 26 årene har festivalen vært hovedplattformen for samisk film og en årlig møteplass for urfolk.

Festivalens varemerke, det unike Snow Theatre, byr på uforglemmelige filmopplevelser under den arktiske himmelen. Det knytter oss sterkt til Naturen, og gjør Skábmagovat bokstavelig talt til den “cooleste” festivalen i verden – i beste fall 30 minusgrader!

Festivalen gjenspeiler fremgangen til urbefolkningens egen filmproduksjon som startet på 1980-tallet. Utviklingen har vært spesielt rask i det 21. århundre, da digital teknologi, filmutdanning og nasjonens egne filmfestivaler har økt kvantiteten og kvaliteten på filmer. Hvert år knytter nye språk og folk seg til filmfamilien.

Filmen har fungert som et medium for urfolks historiefortelling og visjoner, men også som et sterkt verktøy for å styrke sitt eget språk og identitet.

En rekke priser fra internasjonale festivaler viser at historiene og urfolks måte å fortelle dem på også er universelle.

Kortfilmfestivalen er glade og takknemlige for å ønske Skábmagovat Film Festival velkommen til Grimstad og festivalfamilien, med dette utvalget kortfilmer kuratert spesielt for oss.

www.skabmagovat.fi

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.