FB Pixel

Veien fra kortfilm til langfilm​

Går du med en drøm om å lage spillefilm? Da er dette panelet for deg.

Fanny Ovesen, Ellen Ugelstad og Halfdan Ullmann Tøndel er alle erfarne regissører som i de seneste årene har gjort seg bemerket med sine sterke kortfilmer, som selvsagt også er vist i Grimstad.
Alle tatt steget videre til det lange formatet og befinner seg nå i ulike produksjonsfaser med sin første eller andre spillefilm.
I denne samtalen moderert av filmskaper Gunhild Enger, vil vi snakke om likheter og ulikheter i arbeidsprosesser, måter å tilnærme seg jobb og oppgaver, og om både utfordringer og gleder som ligger i det å gå fra kortfilm til langfilm.

Samtalen vil foregå på norsk.

Fanny Ovesen har en bachelor i kulturteori og media fra Sverige, og eksamen i
regi fra Den norske filmskolen. Hennes eksamensfilm SHE-PACK hadde internasjonal premiere på Berlinale i 2019 og har vunnet en rekke priser siden, inkludert en Amanda for Beste norske kortfilm. I 2020 hadde Fanny episoderegi på dramaserien Nach for Discovery+, og i 2021 utviklet og regisserte hun dramaserien Allt som blir kvar for SVT. I 2024 har Fanny premiere på sin første spillefilm, Leva lite. Under utviklingen av prosjektet vant hun Nordic Talents Pitch, Svenska Filminstitutets Wild Card, samt Annapriset grunnet prosjektets relevans for FNs kvinnekonvensjon.

Ellen Ugelstad er en Oslobasert filmskaper en bachelorgrad i film og TV fra Academy of Arts University i San Francisco. Hun grunnla kollektivet 21 Pictures, et uavhengig produksjonsselskap som fokuserer på film, kunst og distribusjon. Ugelstads arbeid utforsker ofte den tynne linjen mellom fornuft og galskap, maktens hierarki og ulike former for virkelighet. Hybridfilmen hennes The Recovery Channel hadde sin internasjonale premiere på CPH:DOX i 2024.

Halfdan Ullmann Tøndel studerte regi ved Westerdals kunstskole. Han filmdebuterte med kortfilmen Fuglehjerter (2015), som hadde premiere i Karlovy Vary og vant Gullstolen på Kortfilmfestivalen i 2016. Den mottok en Amandanominasjon, og var på Cineuropas liste over de beste europeiske kortfilmer fra 2016.

I 2017 hadde hans neste kortfilm, Fanny, premiere i Aspen, mottok nok en Amandanominasjon, i tillegg til en ny plass på Cineuropas liste over de beste europeiske kortfilmer. Begge filmene har blitt vist på festivaler over hele verden.
I 2024 har debutspillefilmen hans, Armand, med Renate Reinsve og Ellen Dorrit Petersen, verdenspremiere i Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes. Filmen har allerede blitt solgt internasjonalt og slippes på kino i 2024/2025.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.