FB Pixel

Regirommet: Yngvild Sve Flikke & Johanna Pyykkö

Regirommet er et arrangement der Norske Filmregissører (NFR) samler regissører til fagkvelder. 

Under arrangementet på Kortfilmfestivalen 2024, har rommet fått en litt ny vri. Der vi tidligere har diskutert en regissørs film er det denne gangen en samtale der to regissører i dialog over et kunstnerskap fordyper seg i sitt fag.

I denne utgaven har vi invitert regissør og manusforfatter Johanna Pyykkö i samtale om regissør og manusforfatter Yngvild Sve Flikkes kunstnerskap. 

Vi ønsker som alltid å inkludere spørsmål fra publikum, slik at vi kan lære og dele kunnskap om regi yrket.

Om regissørene:

Johanna Pyykkö er en sverigefinsk og norsk regissør og manusforfatter, bosatt i Oslo. Hun har både skrevet og regissert for TV-drama og spillefilm, blant annet som episodeforfatter for Heimebane sesong 2 (NRK) og som episoderegissør på Nach (Discovery+). Hun har en bachelorgrad i regi fra Den norske filmskolen, manusutdanning fra Alma Löv Script Academy og har laget flere prisvinnende kortfilmer. Hennes seneste kortfilm, The Manila Lover, hadde premiere under kritikeruken i Cannes i 2019, vant Amanda for beste kortfilm 2020 og har blitt vist på festivaler over hele verden. Hennes første spillefilm som regissør, Min Fantastiske Fremmede, mottok Arte Kino Award på MIA Rome, og hadde i januar 2024 premiere i Göteborg Film Festivals Dragon Award-konkurranse og har blitt plukket ut til flere internasjonale festivaler, bl.a. til franske Premiers Plans hovedkonkurranse. Filmen hadde norsk kinopremiere i mars og har fått ros fra både norske og internasjonale filmkritikere. I sommer kommer Min Fantastiske Fremmede også på kino i Frankrike. 

Yngvild Sve Flikke (f. 1974) var manusforfatter og regissør hos NRK i 17 år før hun i 2015 debuterte som selvstendig spillefilmregissør med Kvinner i for store herreskjorter. Filmen hadde premiere og var nominert til Dragon Awards under Filmfestivalen i Gøteborg. Den ble nominert til 4 Amanda og 3 Kanonpriser (Vant Best kvinnelige birolle). Kortfilmen Eple (2017) vant Timeglasset på Kortfilmfestivalen i Grimstad, ble nominert til beste kortfilm under Nordisk Panorama og ble plukket ut som «Staff Pick» på Vimeo. Flikke har regissert 2 episoder av dramaserien Heimebane sesong 1 og var konseptuerende regissør på seriens sesong 2 (Official Selection Berlinale 2018, flere priser på Gullruten 2018 og 2019 mm, samt solgt til rundt 15 land). Flikkes spillefilm Ninjababy hadde premiere i 2021. Filmen var nominert til 10 Amanda (vant Beste manus, regi, hovedrolle og birolle.) Den er solgt til rundt 20 land og har vunnet en rekke internasjonale priser (Audience Award på SXSW, på TIFF i Tromsø mm. Special mention på Berlinalen og Best Comedy på European Film Awards mm). TV-serien Makta (NRK 2023-24) ble en publikumssuksess og vant Beste musikk og Beste serie i Cannes series 2023. Serien var nominert til 14 Gullruter og vant 8 (bl.a. Beste regi.) Arbeidene hennes har et tydelig kvinnelig perspektiv og befinner seg i skjæringspunktet mellom humor og alvor. Nå jobber hun med flere filmideer.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.