FB Pixel

Bransjeløype på Kortfilmfestivalen 2023

Torsdag:

kl. 10.00: Screen Talent Europe Pitching forum

Ti unge europeiske kortfilmskapere inviteres til å pitche prosjektene sine på det årlige    Screen Talent Europe Pitching Forum i Grimstad

kl. 10.00: Panel: Veien til internasjonal oppmerksomhet 

Norsk filminstitutt vil offentliggjøre sin ferske handlingsplan for kortfilm, og Kortfilmkonventet, Minimalen, Kortfilmfestivalen og NFI møtes til en samtale.

kl. 11.00: Panel: Hvor får vi sett kortfilmen?

Hvor kan man egentlig se kortfilmer i Norge?

Vi har invitert representanter for kinoer, distributører og mediehus til en samtale.

kl. 14.00: Sales and Distribution

Hva trenger dere filmskaperne å vite for å være spesielt forberedt til å bringe prosjektene deres til markedet? Få alle svarene førstehånds i møte med vår eksklusive samling av salgsagenter og distributører.

kl. 15.00: Den Kulturelle skolesekken

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal ordning som sikrer at alle skoleelever i Norge hvert år får kunst- og kulturopplevelser som del av skolehverdagen, og er en viktig arena for visning og formidling av film. Velkommen til infomøte og mingling med filmprodusenter fra DKS. Vi byr på mat og drikke!

kl. 18.00: Fagsnakk Emilie Blichfeldt og Pierre Hodgson

Pierre Hodgson har vært manuskonsulent for filmskaper Emilie Blichfeldt på hennes kommende spillefilmdebut Askepotts stesøster, og de to samarbeider også om flere kommende prosjekter. Pierre og Emilie møtes til en samtale om deres samarbeid.

kl. 19.00: Produsentene Presenterer seg

Her vil produsenter fra hele landet, innenfor forskjellige sjangre og størrelser, presentere sine produksjonsselskapers profil og arbeidsform. Velkommen til en hyggelig samtale på galleriet.

 

Fredag:

kl. 10.00: Round Table Talk med Pierre Hodgson (Fullbooket)

20 deltakere i eksklusiv samtale med manusforfatter og -konsulent Pierre Hodgson på Scandic Hotell Grimstad.

kl. 12.00: Panel: Veien fra kortfilm til langfilm

Kortfilmfestivalen har invitert tre erfarne regissører som alle tatt steget videre til det lange formatet og befinner seg i ulike faser av sin første eller andre spillefilm. I panelet: Kaveh Tehrani, Johanna Pyykkö og Emilie Blichfeldt. Moderert av Gunhild Enger.

kl. 13.00: Norske Filmregissører inviterer regissører og medlemmer til forfriskninger 

Norske filmregissører inviterer sine medlemmer og alle regissører som er tilstede på festivalen til en hyggelig samling med forfriskninger og snacks. 

kl. 14.00: NFI inviterer til Industry Brunch

Norsk filminstitutt gleder seg over å atter kunne invitere norsk og internasjonal filmbransje til gode munnfuller og hyggelig samvær på Apotekergaarden. Gjør deg klar for mingling og årets Industry Brunch! 

kl. 15.00: Båttur med skonnerten SS Solrik

Bli med på en times seilas ombord på skonnerten Solrik, nyd den deilige sjølufta, nykokte ræger og noe deilig i glasset – mer sørlandsidyll skal du lete lenge etter!

kl. 16.00: Voice and Audience, en mesterklasse med Kathleen Mcinnis

En filmskapers “STEMME” – hva betyr det, hvor er den, og hvordan kan du bruke den til å koble kreativitet og forretningsutvikling? I denne todelte mesterklassen vil Kathleen McInnis guide oss gjennom betydningen av å finne sin stemme og hvordan man best kan bruke den til sin fordel.

kl. 20.00: Manusmingel 

Vi inviterer til Manusmingel – et uformelt treff for manusfolk fra fjern og nær. 

 

Lørdag: 

kl. 10.00: På innsiden av Oscar®-racet

Hvert år går tre kortfilmer direkte fra Grimstad til vurdering i Hollywood! Kortfilmfestivalen har i år invitert Tom Oyer i AMPAS og andre eksperter til Grimstad for et todelt eksklusivt seminar som skal forklare prosessene og gjøre veien til en Oscar® enklere. 

kl. 13.00: Møt de internasjonale filmfestivalene

Møt programmererne fra noen av bransjens mest innflytelsesrike filmfestivaler og få førstehåndskunnskap om hva de ser etter, hvordan de tar valgene sine og hva du kan gjøre for at din film skal skille seg ut i påmeldingsprosessen. 

kl. 14.00: En samtale med John Ajvide Lindqvist

Velkommen til en samtale med forfatteren og manusforfatteren bak bøkene og filmatiseringene av La den rette komme inn, Grensen og Håndtering av Udøde.

kl. 15.00: I Ruta: Kalle Boman

Boman har vært og er fortsatt viktig for svært mange filmskapere og har blant annet jobbet tett med Ruben Östlund, Roy Andersson og Bo Widerberg. Vi ønsker å hedre og belyse Kalle Bomans livslange arbeid med en samtale inne i kunstverket “Ruta”, som ble skjenket Grimstad kommune til byjubileet i 2017 av Ruben Östlund og Boman selv.

kl. 17:30: Fagsnakk med Thea Hvistendahl og John Ajvide Lindqvist

Hvistendahl og Lindqvist har samarbeidet om manuset til filmatiseringen av Lindqvists roman, Håndtering av Udøde. Her møtes de til en samtale om deres prosess og erfaringer.

kl. 18.30: NFI inviterer til et glass før prisutdelingen

kl. 19.30: Prisutdeling

 

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.