FB Pixel

The Queer Indigenous Effect

Lørdag      12:00      Vesle Hallvard

Det har historisk sett vært tøft for urbefolkning å bli hørt, ikke minst når det gjelder å få fortalt sine egne historier på film. I de senere år har det skjedd en stor endring, også her i Norden, men kanskje spesielt i Canada, som nå har opparbeidet seg en rik tradisjon med film laget av landets urbefolkning. I dette programmet krysser vi veier med Canadas urbefolkning og kan glede oss over deres skeive og Two-Spirit-historier på det store lerret.

Wildfire

Mishandlet og forfulgt av sin hvite far, møter en rebelsk Mi’kmaw rømling en Two-Spirit tenåring som fascineres av flukten hans. Etterhvert som han lærer Mi’kmaw-språket og -kulturen å kjenne, begynner båndet mellom dem å styrkes.

Les mer

Tuullik

Tukummeq og Luna er ved et vendepunkt i sitt forhold. De får en mulighet til å fortelle Lunas mor at de er et par, men Luna nøler.

Les mer

Sweet Night

Andy er en ung Métis-kvinne i storbyen. Når en venn inviterer henne med til en av byens parker og introduserer henne for urten marigras (sweet grass), er det starten på en kveld med mellom-personlig og

Les mer

Aviliaq: Entwined

På 1950-tallet forsøker to Inuit-kvinner å beskytte sitt forhold under press fra samfunnet som tvinger dem til å gifte seg med menn.

Les mer

Jesse Jams

En ung trans musiker av Canadas urbefolkning og hans rockeband spiller opp under Interstellar Rodeo-festivalen. En rock ‘n’ roll overlevelseshistorie av et annet kaliber.

Les mer

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.