FB Pixel

Forhåndsjury norsk kortfilm

Forhåndsjuryens uttalelse:

I arbeidet med å velge ut filmer til det norske konkurranseprogrammet har vi lagt vekt på å fremme originalitet, vilje til å bruke og utvikle filmmediets egenart, og et ektefølt engasjement i formidlingen.

Årets utvalgte filmer er signert både kjente, etablerte filmskapere og nye, friske pust fra sidelinjen, og vi har satt sammen et mangfoldig program bestående av ulike stemmer, sjangre og uttrykk.

Det ble i år påmeldt 197 filmer, og flere andre gode, sterke filmer hadde fortjent en plass i programmet.

 

Årets forhåndsjury for norsk kortfilm er: 

Unni Straume er regnet som en av de betydeligste moderne filmskaperne i Norge. Hun er professor i filmregi, og har vært leder for regilinja ved Den norske Filmskolen. Straume fikk sitt gjennombrudd i 1990 med sin første spillefilm, Til en ukjent, og filmene hennes har blitt vist på festivaler som Cannes, Sundance, Venezia, San Sebastian og Toronto, og Thranes metode (1998) ble innkjøpt av Museum of Modern Art i New York (MoMA). Hun har mottatt flere priser i inn- og utland og ble tildelt Den norske filmkritikerprisen for Drømspel (1994). Hun har også mottatt filmbransjens egen pris – Gullklapperen. Den norske Kortfilmfestivalen i Grimstad kuraterte et retrospektiv av hennes kort- og dokumentarfilmer i 2018.

Shahrukh Kavousi er en iranskfødt regissør bosatt i Oslo, utdannet ved Kunstakademiet i Bergen og Nordland kunst og filmskole. Han debuterte med dokumentarfilmen Tvillingfrisørene fra Bagdad i 2004, en film som fikk hederlig omtale både på Kortfilmfestivalen og Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda. Siden har han regissert flere kortfilmer og novellefilmer, og han har også produsert filmer for andre, blant annet Camilla Figenschous spillefilm Tauba (2020). Han driver selskapet Close Up Film AS, og utvikler for tiden sin første spillefilm.

Tove Undheim er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO) og Den norske filmskolen. Hun har skrevet og regissert flere kritikerroste kortfilmer og dokumentarer, inkludert Karlsens i karantene, som også ble vist på Kortfilmfestivalen i 2021. I 2020 debuterte hun som spillefilmregissør med filmen Knerten og sjøormen.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.