FB Pixel

NB: Avlyst grunnet sykdom. Panel: Ytringsfrihet under press

Torsdag    14:30    Galleriet

Den 30. mars 2022 blir dokumentarist Thomas Østbye arrestert og satt på glattcelle av norsk politi idet han filmer og dokumenterer en aksjon på Sjursøya i regi av Extinction Rebellion.

En dokumentarist som dekker en aktuell hendelse på offentlig grunn i Norge, har blitt utsatt for inngrep i ytringsfriheten i henhold til den europeiske menneskerettighetskonvensjonen

Hendelsen har aktualisert flere problemstillinger som vi var oppmerksomme på også før dette skjedde: Hvordan styrke dokumentarfilmskapernes ytringsfrihet og rettsvern når de trues med søksmål og sanksjoner både fra store økonomiske interesser og/eller myndigheter?

Kortfilmfestivalen, Norsk filmforbund og Norske Filmregissører arrangerer en panelsamtale for å se nærmere på hvordan vi kan håndtere og unngå slike situasjoner i fremtiden.

I Myanmar filmer journalister og sivile hverdagslivet under terrorregimet i Myanmar etter militærkuppet 1. februar 2021. De må anonymiseres, og de risikerer livet hvis de blir tatt.

Del 2 i denne panelsamtalen vil se på verdifulle erfaringer fra dokumentarister og produsenter som dokumenterer fra regimer og diktaturer hvor ytringsfriheten er sterkt begrenset eller fraværende. Hvordan kan dokumentarister oppnå så trygge rammer som mulig?

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.