FB Pixel

Odelsgut og fantefølge

Hvem bestemmer hva som er god kunst, og hva slags rolle kan kunst spille i samfunnet? Disse grunnleggende spørsmålene settes på spissen i denne skarpsindige og underholdende dokumentaren. En gruppe kunstnere inviteres til bygda Kvam i Gudbrandsdalen for å gi innbyggerne en offentlig kunstinstallasjon. Kunstverket skaper et voldsomt engasjement, og misnøyen er så stor at det tas ned før det er ferdig. Men kunstdiskusjonen fortsetter å gå blant folk i bygda. To år senere vedtar kommunestyret å be kunstnerne tilbake for å fullføre det de startet. 

Odelsgut og fantefølge skildrer hva som skjer når et kunstverk møter motstand i offentligheten. Peker den også på noen løsninger?   

Filmen er tilgjengelig på vår digitale plattform fra 9. juni. Med filmen som et av utgangspunktene inviterer vi til debatt om kritikk av offentlig kulturstøtte på filmfeltet fredag 11. juni kl 14.00. Les mer om arrangementet her. 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.