FB Pixel

Masterclass: Amanda Kernell

Møt en av Sverige og Nordens fremste filmskapere!


Med spillefilmen Sameblod ble Amanda Kernell internasjonalt anerkjent, og gjorde en hel verden oppmerksom på undertrykkelsen av samisk identitet. I år er hun kinoaktuell med Charter, og fra før har hun laget et knippe imponerende kortfilmer.

Amanda Kernell har utviklet en unik visuell fortellemåte og en evne til å skrive fram karakterer som er like sterke og selvstendige som de er sårbare. I denne mesterklassen vil hun fortelle om sin filmskaping: om rollen som regissør, om casting og skriveprosessen, og om hva det kreves å gå hele veien til premiere på store internasjonale festivaler som Sundance og Venezia. Klipp og eksempler fra noen av kortfilmene som vises på årets program blir en viktig del av samtalen.

Mesterklassen ledes av Cato Fossum, programmerer i Kortfilmfestivalen. Den foregår på norsk og svensk, og er rettet mot filmarbeidere. Det blir anledning til å stille spørsmål.

_______________________

This Masterclass will be held in Norwegian and Swedish.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.