FB Pixel

Årets forhåndsjury

Møt de dyktige folkene som velger ut årets konkurranseprogram! De skal, etter å ha sett mengder av påmeldte kortfilmer, korte dokumentarer og musikkvideoer, plukke ut de filmene de mener burde vises til publikum og som får sjansen til å kjempe om Gullstolen og andre høythengende priser under årets festival. Les mer om forhåndsjuryene her:

NORSK KORTFILM, FIKSJON:

Liv Joelle Barbosa Blad er en norsk-belgisk-colombiansk regissør og manusforfatter, født og oppvokst i Oslo. Hun har gjort seg bemerket med serien Nudes, som vant to Gullruten priser i 2020. Hun har regissert en rekke kortfilmer, den siste; Min søster, vant Amanda for beste kortfilm i 2017. Hun er også deleier i produksjonsselskapet Barbosa Film, et selskap som fokuserer på feminisme og mangfold. Liv ble uteksaminert fra Nordland Kunst- og Filmfagskole i 2013 og utvikler for tiden sin spillefilmdebut.

Brwa Vahabpour er en kurdisk-norsk filmskaper fra Trondheim. Han er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole og Den norske filmskolen. Vahabpour har regissert prisbelønte kortfilmer som Granateple, Gjeteren og Silence. Han jobber for tiden som episoderegissør på den kommende NRK serien Jordbrukerne.

Sabina Jacobsson er kunstner og filmskaper utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim. Hun har laget flere kortfilmer, blant annet The Confrontation (2014) og The Collectors (2016), begge vist på Kortfilmfestivalen. Som videokunstner jobber Jacobsson både i gallerirommet, i scenerommet og i kinosalen. Hun har hatt mange samarbeidsprosjekt med en rekke regissører og utøvere i over 20 år.

Three joururs
F.v. Liv Joelle Barbosa Blad, Brwa Vahabpour og Sabina Jacobsson

KORT DOKUMENTAR, NORSK/INTERNASJONAL:

Lowri Rees er filmskaper med utdannelse i dokumentarfilmregi fra Høgskolen i Lillehammer. Hun har laget flere prisvinnende filmer, som Grenseland og Anthony og Josephine i Norge. Hennes siste dokumentar, Rozas Sang portretterte en kvinne fra den norske rombefolkningen, og korona-kortfilmen Ein nabo fikk hederlig omtale under Vikens korona-prosjekt Stillstander.

Mohamed Jabaly er en palestinsk filmskaper og kunstner fra Gaza. Han har bodd og arbeidet som regissør i Norge siden 2014, og har skutt en rekke dokumentarer, kortfilmer og musikkvideoer. Jabal har nylig asvluttet et bachelrprogram ved Nordland kunst- og filmfagskole. Hans første feature dokumentar “Ambulanse” (2017) ble vist ved flere av verdens største filmfestivaler, blant annet IDFA, Sheffield, og CPH:DOX.

Maximilien van Aertryck er en fransk-tysk-svensk filmskaper i selskapet Plattform Produktion. Sammen med partner Axel Danielson regisserer og produserer han både helaftens dokumentarer og kortfilmer. Kortfilmene deres har hatt premiere i konkurranseprogrammet på festivaler som Berlinale, Cannes, Sundance og Toronto, og de har mottatt flere priser. Kortfilmen deres, Ten Meter Tower har blitt sett av millioner via New York Times’ Op-Docs nettside og ble kortlistet for både Oscar- og Emmyprisene i 2018.

Three jurours
F.v: Lowri Rees, Mohamed Jabali og Maximilien van Aertryck

NORSK MUSIKKVIDEO:

Aleksander Huser er frilans filmkritiker og filmjournalist som skriver fast for Rushprint, Cinema og Ny Tid. Han har jobbet for en rekke norske filmfestivaler, undervist i film og hatt ulike stillinger i Norsk filminstitutt. Han har sittet i en rekke norske og internasjonale juryer, blant annet gjennom den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI. Huser har en mastergrad i medievitenskap med fokus på filmdramaturgi fra Universitetet i Oslo, samt en writer/director-diploma fra London Film Academy.

Marlene Emilie Lyngstad er en norsk filmskaper bosatt i København. Hun har laget en rekke kortfilmer og musikkvideoer, og studerer for tiden på Den Danske Filmskolen. Hun fikk hederlig omtale for filmen Lakenfort på Kortfilmfestivalen i 2018, og i 2020 var hun og medregissør Andrea Sitara Gran representert med filmen Onanerende subjekter i konkurranse på Kortfilmfestivalen. Hun har vært tilknyttet produksjonsselskapet Fantefilm siden 2018.

Two Jurours
F.v: Aleksander Huser, Marlene Emilie Lyngstad

INTERNASJONAL KORTFILM, FIKSJON:

Gunhild Enger er utdannet ved Filmskolen i Göteborg og Kunstskolen i Edinburgh. Enger har vært nominert for beste kortfilm til Amanda og har vunnet flere priser ved internasjonale filmfestivaler. Hennes seneste kortfilm Play Schengen hadde internasjonal premiere på Locarno film festival.

Faridah Shakoor Nabaggala er en aktivist for mennesker som lever med funksjonshemminger. Hun er grunnlegger og leder av organisasjonen Abloom, som har arrangert Abloom filmfestival i Oslo siden 2012. Hun har vunnet flere priser, blant annet Oslo bys kunstnerpris. Nabaggala er spesialrådgiver på mangfold og integreringsfeltet, og hun sitter i referansegruppen for inkluderingsarbeid i NFI.

Neil Young er en frilans filmkritiker og programmerer fra Sunderland i Storbritannia, nå basert i Wien. Hans nåværende oppdragsgivere inkluderer Modern Times Review, Sight & Sound og Screen International. Han jobber som programmerer og konsulent for blant andre European Film Festival of Palić (Serbia), Vienna Shorts og Viennale. Han er også filmskaper, og har laget flere kortfilmer, og hans eksperimentelle langdokumentarfilm Rihaction hadde premiere på Diagonale 2019 i Graz, Østerrike.

Anita Svingen er daglig leder for Kortfilmfestivalen i Grimstad. Hun har en bachelor i film og TV fra University of Westminster i London og har jobbet i norsk TV-produksjon i over 10 år, sist som produsent og programsjef i SBS Radio. Hun har vært tilknyttet Kortfilmfestivalen siden 2006.

Cato Fossum har tidligere vært programmerer for Tromsø Internasjonale Filmfestival og programsjef for Oslo Pix. Han er også bidragsyter til filmtidsskriftene Z og wuxia. Han har jobbet i Det norske filmklubbforbundet. Fossum er nå ansatt i Kortfilmfestivalen.

Julie Pichard er utdannet filmklipper, og har jobbet i som klipper i Frankrike og Norge i mange år. Hun har også studert kulturprosjektledelse og jobbet som koordinator for Institut Français ved den franske ambassaden i Norge. Julie var gjestekoordinator for festivalen i 2019 og er nå ansatt som produsent.

Vanja Ødegård er en programmerer og filmviter, bosatt i Oslo. Hun har jobbet med filmfestivaler i et drøyt tiår, og har vært involvert i Kortfilmfestivalen siden 2015 som programmerer og del av øvrig stab. Hun har en master i filmvitenskap og har tidligere jobbet som forskningsbibliotekar på Nasjonalbiblioteket i seksjon for film og kringkasting.

Bard Ydén har vært redaktør og programmerer i Kortfilmfestivalen siden 2018, men har jobbet med filmfestivaler siden 2003. Fra 2007 til 2016 var han festivalleder for Oslo/Fusion Int. filmfestival, en rolle han gikk tilbake til i 2018. Han har vært konsulent og kurator for flere internasjonale filmfestivaler, og har bred juryerfaring internasjonalt. I 2017 var han med å grunnlegge The Faroe Islands’ Int. Minority Film Festival, og siden 2018 har han vært en del av teamet bak Berlinale EFM Horizons Startups-program.

Eight Jurours
F.v. Anita Svingen, Vanja Ødegaard, Cato Fossum, Gunhild Enger, Julie Pichard, Faridah Shakoor Nabaggala, Neil Young og Bård Ydén
Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.