FB Pixel

Se kunstfilm på Kortfilmfestivalen

Har du lyst på en filmopplevelse helt utenom det vanlige? Les videre!

Filmprogrammet på Kortfilmfestivalen er kanskje mest kjent for konkurranseprogrammene, men vi har også en rekke spennende spesialprogrammer som varierer fra år til år. I år er vi glade for å kunne presentere to programmer med eksperimentell film kuratert av den britiske filmkritikeren Neil Young – en fast festivalgjest i Grimstad.

Disse to filmprogrammene har fått navnene Country Close-Up: Austrian Experimental Cinema 2013–23 og World Wide-Angle: Global Experimental Cinema 2013–23.

– I begge programmene er intensjonen hovedsakelig å åpne et vindu til en form av filmskaping som noen ganger blir misforstått og feilrepresentert som utilgjengelig og ugjennomtrengelig, når det motsatte faktisk er tilfelle, sier Young i sin introduksjon til det ene programmet.

Illustrasjonsbilde fra programmet Country Close-Up

I Country Close-Up presenteres ti eksepsjonelle kunstfilmer som har kommet fra Østerrike i løpet av de siste ti årene. Programmet inneholder abstraksjon, kvasi-dokumentar, arkivmateriale, hysterisk komedie, musikkvideo og glitrende innblikk i futuristiske teknologier.

I World-Wide Angle får vi, ifølge Young, et subjektivt utvalg av enestående verk som optimistisk søker å balansere kjønn, format, geografisk opphav, kronologi og lengde. Disse filmene viser at eksperimentell film kan være slående vakkert, gjennomtrengende politisk, skremmende enigmatisk, sanselig stimulerende og hysterisk morsomt… og noen ganger alt på én gang.

Les Neil Youngs fulle introduksjoner til begge programmene her:

 

Klikk her for å se resten av årets spesialprogram!

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.