FB Pixel
Map of Norway

Kortfilmfestivalen kommer til deg!

I år blir blir vi lokale! Ti kinoer og cinematek landet over skal vise festivalens norske konkurranseprogram. Fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør kan du ta del i ordentlig filmfestival-stemning andre uka i juni!

Å bringe kortfilm til folket og samle filmbransjen – det er vårt viktigste mandat. Men slik situasjonen er nå, er det vanskelig å invitere så mange kortfilmentusiaster til Grimstad som vi skulle ønske. Derfor blir årets fysiske utgave hovedsakelig for norske filmskapere. Til gjengjeld bringer vi programmet vårt ut til publikum på helt nye måter.

Kortfilmfestivalen er glade for å kunngjøre at vi har inngått samarbeid med ti flotte visningssteder over hele landet. De skal vise det beste og nyeste innen norsk kortfilm og musikkvideo til sitt lokale publikum.

Her kan du se Kortfilmfestivalens konkurranseprogram i år:

  • Aurora kino Kirkenes
  • Verdensteateret – Cinemateket i Tromsø
  • Cinemateket i Bergen
  • Volda Filmteater
  • KinoKino Sandnes
  • Lillehammer Kino
  • Vega Scene i Oslo
  • Barbosa Films bakgård i Oslo
  • Cinemateket i Kristiansand
  • Og selvfølgelig Grimstad Kulturhus
Festival Manager Anita Svingen
Festivalsjef Anita Svingen

– Dette blir en spennende utvidelse av festivalen som vi er glade for å få til. For publikum betyr det flere lokale visningsarenaer hvor de vil kunne samles, se filmer, diskutere og skape felles festivalopplevelser. Det er ekstra viktig å få til i disse tider, sier Anita Svingen.

I tillegg til visningene i Grimstad og på lokale kinoer kan du se festivalprogrammet digitalt i til sammen ti dager.

– Vi savnet festivalstemningen i fjor. Da var Kortfilmfestivalen et heldigitalt arrangement. Dette vil vi endre i år samtidig som vi tilrettelegger for smittevern. Å arrangere også lokalt er en strålende måte å løse det på, sier festivalleder Anita Svingen.

Kinosjef Susanne Fjellbu på Aurora Kino Kirkenes

Nordligste by på årets Kortfilmfestivalen-kart er Kirkenes. Normalt betyr det en dagsreise med fly og tog for å komme seg herfra til festivalen, men med fysiske visninger på byens egen kino kan det bli festivalstemning også her. Det skaper entusiasme hos kinosjef Susanne Fjellbu: Aurora kino Kirkenes ønsker å være en del av Kortfilmfestivalen i Grimstad fordi det er en anerkjent festival. Ved å delta på festen, gjør vi de 2176 km litt kortere. Dessuten er det en gylden mulighet for lokalbefolkningen til å oppleve festivalen på nært hold. I år åpnes denne døren, slik at folk helt øverst i Norge også kan kose seg med Kortfilmfestivalen som samler bransjen og filminteresserte. Vi gleder oss over samarbeidet! sier kinosjef Susanne Fjellbu på Aurora Kino Kirkenes.

Kortfilmfestivalen blir også vist i Sandnes: Vi har et godt og fremgangsrikt produksjonsmiljø for kort- og dokumentarfilm i Rogaland. Kinokino har en lang forhistorie som både kino og kulturhus, og hadde i flere år sin egen kortfilmfestival, KORT. I de to kinosalene våre har vi fokus på film som kunstform hele året igjennom, og vil gjerne bidra til å synliggjøre også de korte filmformatene overfor publikum. Derfor synes vi det er stor stas å være lokal visningsarena for landets største kortfilmfestival, sier Elisabeth Dahl, Kulturhussjef på Sandnes Kunst- og Kulturhus.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.