FB Pixel

Her er årets program!

Det beste av norsk og internasjonal kortfilm, møter med filmskapere, fokus på musikkvideo og manus, og debatt om framtidas filmpolitikk:  her er programmet til Kortfilmfestivalen 2021.

Med to uker igjen til festivalstart 9. juni kan vi endelig slippe hele programmet til årets utgave av Kortfilmfestivalen. På vår nye startside får du tilgang til programmet på den måten som passer deg best: digitalt, lokalt på våre 11 festivalkinoer – eller i Grimstad.

Sørlandsbyen er hjertet i festivalen, og selv om det ikke ble ordinær festival i år heller, kan du se deler av programmet på Kulturhuset dersom du bor i byen. Du kan også se norsk kortfilm i konkurranse og premiere-aktuelle Ninjababy som utekino.

Ninja baby filmplakat
Ninjababy av Yngvild Sve Flikke vises som utekino i Grimstad under årets festival

Digitalt festivalhjerte
Hovedscenen for årets festival er vår digitale plattform – her kan du se samtlige filmer i årets program. I april kunngjorde vi filmene som konkurrerer om Gullstolen for beste kortfilm, kortdokumentar og musikkvideo. Nå kan du se filmene fordelt på kortfilmprogrammer, lese omtaler, se bilder, og planlegge din vei gjennom årets festivalløype. Alt finnes i denne programoversikten – og alt du trenger er digitalt festivalpass (lenke nederst i saken). Alle filmer blir tilgjengelig fra 9. juni og kan ses fram til 20. juni.

Lørdag 12 . juni snakker fire av Norges fremst film- og serieskapere om sin skriveprosess. Du kan også se kortfilmene deres i et eget spesialprogram.

Spesialprogrammer: VR, musikkvideo, kulturdebatt
På den digitale plattformen får du også med deg spesialprogrammer og – arrangementer. På grunn av korona-tiltak sendes de fra vårt festivalstudio i Oslo. Hver dag kan du se samtaler med filmskaperne fra årets konkurranseprogram, intervjuet av moderator Kalle Løchen. Torsdag setter vi fokus på den skeive kjønnsbalansen i norsk musikkvideo i et eget panel ledet av Torgny Amdam, mens fredag byr på mesterklasse om VR, teknologi og fortellinger.

Fredag tar vi debatten om hvordan filmfeltet bør ruste seg til tøffere kritikk mot kulturstøtte, med NFI-ledere Kjersti Mo og Anette Trettebergstuen (Stortinget, Ap) i panelet. Lørdag kan du møte fire fremdragende og brennaktuelle film- og serieskapere i samtale om manusskriving: Itonje Søimer Guttormsen, Yngvild Sve Flikke, Guro Bruusgaard og Linn-Jeanethe Kyed. Gå heller ikke glipp av spesialprogrammet med kortfilmer fra de fire. De fleste samtaler sendes live, mens andre er forhåndsinnspilt og tilgjengelig fra 9. juni – se programoversikten for detaljer og høydepunkter.

Spesialprogrammer med det beste av internasjonal og europeisk kortfilm slapp vi tidligere i mai. Les mer om alle filmene her. Sjekk også kortfilmprogrammet kuratert av filmfestivalen Oslo/Fusion og best-of-programmet med filmer fra talentordningen Screen Talent Europe.

Spesialprogrammet fra Sundance filmfestival vises på Kortfilmfestivalens digitale plattform

Lokal festival: kortfilm på kino
Bor du i Kirkenes, Tromsø, Kabelvåg, Bergen, Volda, Sandnes, Kristiansand, Grimstad, Porsgrunn, Drammen, Oslo eller Lillehammer, kan du også se deler av programmet på kino. Her trenger du billett fra det enkelte visningsstedet, der du også finner visningstider.

 

Kjøp digitalt festivalpass 
Hvor enn du er: Gullstoler og en rekke andre priser deles ut på vår prisseremoni lørdag 12. juni kl. 21.00. Og da er det fortsatt over en uke igjen å se kortfilm digitalt!

Skaff deg festivalpass nå – du kommer ikke til å angre. Lenka finner du HER. Vi gleder oss til å sette igang!

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.