FB Pixel

Fra Kortfilmfestivalen til Oscar-nominasjon

Kortfilmfestivalen har siden 2018 vært en Oscar-kvalifiserende festival for norsk kortfilm. Denne uken kom den gledelige nyheten fra Oscar-akademiet om at Kortfilmfestivalen nå i tillegg er kvalifiserende for beste korte dokumentar og beste internasjonale kortfilm.

Under årets festival blir til sammen tre filmer sendt direkte fra Grimstad til vurdering av Oscar-akademiet!

Vinnerne av Gullstolen for norsk kortfilm og internasjonal kortfilm kvalifiseres til å konkurrere om prisen Oscar for beste kortfilm. Vinneren av Gullstolen for beste kortdokumentar kvalifiseres til å konkurrere om prisen Oscar for beste kortdokumentar. For de som deltar med internasjonal film og dokumentar i årets festival, kommer denne nyheten som en overraskelse.

De tre Gullstolene som skal deles ut i år

– Dette har vi arbeidet for lenge, og vi er stolte av å få denne anerkjennelsen, sier daglig leder i Kortfilmfestivalen Anita Svingen.

– Filmskaperne som deltar i disse kategoriene får dette som en bonus på årets festival, sier Anita. De visste jo ikke at de skulle ende opp med muligheten for en Oscar-nominasjon da de meldte på filmene sine, så dette er utrolig spennende, fortsetter hun.

Kortfilmfestivalen er den eneste festivalen i Norge som kvalifiserer til Oscar. Festivalen har i mange år hatt et internasjonalt fokus, og er en viktig møteplass mellom norske og internasjonale filmskapere.

Siden 2018 har fire norske kortfilmer blitt kvalifisert til Oscar-nominasjon gjennom Kortfilmfestivalen. Disse er WONDERS OF THE SEA og DEN GRØNNE DALEN av Ellen Uglestad, LIREMU BARANA av Caj Cojoc og SHE PACK av Fanny Ovesen.

– Vi gleder oss over å for første gang kunne sende både dokumentarister, norske og internasjonale filmskapere på veien videre mot den gjeve statuetten! avslutter Anita.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.