FB Pixel

Fra Kortfilmfestivalen til Oscar-nominasjon

Kortfilmfestivalen har siden 2018 vært en Oscar-kvalifiserende festival for norsk kortfilm. Denne uken kom den gledelige nyheten fra Oscar-akademiet om at Kortfilmfestivalen nå i tillegg er kvalifiserende for beste korte dokumentar og beste internasjonale kortfilm.

Under årets festival blir til sammen tre filmer sendt direkte fra Grimstad til vurdering av Oscar-akademiet!

Vinnerne av Gullstolen for norsk kortfilm og internasjonal kortfilm kvalifiseres til å konkurrere om prisen Oscar for beste kortfilm. Vinneren av Gullstolen for beste kortdokumentar kvalifiseres til å konkurrere om prisen Oscar for beste kortdokumentar. For de som deltar med internasjonal film og dokumentar i årets festival, kommer denne nyheten som en overraskelse.

De tre Gullstolene som skal deles ut i år

– Dette har vi arbeidet for lenge, og vi er stolte av å få denne anerkjennelsen, sier daglig leder i Kortfilmfestivalen Anita Svingen.

– Filmskaperne som deltar i disse kategoriene får dette som en bonus på årets festival, sier Anita. De visste jo ikke at de skulle ende opp med muligheten for en Oscar-nominasjon da de meldte på filmene sine, så dette er utrolig spennende, fortsetter hun.

Kortfilmfestivalen er den eneste festivalen i Norge som kvalifiserer til Oscar. Festivalen har i mange år hatt et internasjonalt fokus, og er en viktig møteplass mellom norske og internasjonale filmskapere.

Siden 2018 har fire norske kortfilmer blitt kvalifisert til Oscar-nominasjon gjennom Kortfilmfestivalen. Disse er WONDERS OF THE SEA og DEN GRØNNE DALEN av Ellen Uglestad, LIREMU BARANA av Caj Cojoc og SHE PACK av Fanny Ovesen.

– Vi gleder oss over å for første gang kunne sende både dokumentarister, norske og internasjonale filmskapere på veien videre mot den gjeve statuetten! avslutter Anita.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.