FB Pixel

Bransjeløype på Kortfilmfestivalen 2022

På Kortfilmfestivalen i år ønsker vi sette fokus på produsentrollen, og på steget fra kortfilm til spillefilm, i Norge og internasjonalt. Gjester fra hele verden kommer til Grimstad for å dele kompetanse på sitt felt for norsk publikum. Her kan du lese om løypa som vi ønsker å presentere for alle i den norske filmbransjen!
Bransjeløypa inneholder både faglig påfyll, internasjonale perspektiver, hyggelige sosiale aktiviteter og muligheten for å bygge langvarige, gode og produktive relasjoner.

 

Torsdag 9. juni

13:30    Panel on Sales, Market and Distribution
Hva trenger du, som filmskaper og produsent, å vite om hvordan salg og marked har endret seg under og etter pandemien? Panelet består av Jean-Christophe Lamontagne (h264 Distribution), Inga Diev (Ouat Media​​), Céline Roustan (Short of the Week), Sydney Neter (SDN), Jonas Brenna (Aftenposten).

15:00    Master Class: The Filmmakers’ Voice
Hvordan utvikle og bruke ditt særpreg i både det skapende og det strategiske arbeidet som filmskaper? Kathleen McInnis vil i denne masterklassen dele av all sin erfaring som publisist, festivaldirektør, programmerer og produsent i LA sammen med et case study fra filmskaper Alvaro Delgado Aparicio.

 

PANEL: Sales, Market and Distribution F.v: Jonas Brenna, Céline Roustan, Jean-Christophe Lamontagne, Sydney Neter, Inga Diev

Fredag 10. juni

11:30    Panel: Veien fra kortfilm til langfilm
Regissørene holder på å lage sin første spillefilm eller står akkurat nå midt i denne bevegelsen i utviklingen av deres første spillefilm. Produsenter har ofte en raskere prosess og vei til den lange filmen, med flere prosjekter fortløpende. I panelet: Dyveke Bjørkely Graver, Truls Krane Meby, Brwa Vahabpour og Jacob Rørvik.

12:45    Verdien av en kortfilm
Kortfilmen som eget filmuttrykk har alltid beveget seg smart og elegant i et medielandskap som stadig er i endring. Jevnlig diskuteres ikke bare kortfilmens betydning, men også dens verdi.
I panelet: Elin Kristiansen, Nina Barbosa Blad, Toril Simonsen, Kalle Løchen og moderator Ingrid Falkenberg Dokka.

13:00    Produsentene presenterer seg
Leter du etter produsent til dine filmer eller er nysgjerrig på produksjonsselskapene? I Produsentene presenterer seg har vi invitert produsenter fra hele landet, innenfor forskjellige sjangre og størrelser, til å presentere sine produksjonsselskapers profil og arbeidsform.

14:00    Industry Brunch
Norsk filminstitutt inviterer norsk og internasjonal filmbransje til en hyggelig samling på Apotekergården. Hils på gamle kjente og få mange nye bekjentskaper og kontakter. Det blir servert vin og tapas.

15:00    Båttur i Grimstads skjærgård
Bli med på en times seilas i Grimstads vakre skjærgård, nyt den deilige sjølufta, nykokte reker og noe deilig i glasset – vi har bestilt solfylte og vindstille dager!

16:00    Producer Master Class
Vi presenterer to case studies fra to dyktige filmprodusenter som begge hadde filmer nominert til Oscar® i år: Produsent Dyveke Bjørkly Graver (Verdens verste menneske) og produsent Marie Therese Guirgis (Summer of Soul)

16:00    Den Kulturelle Skolesekken
DKS er både et arbeidsmarked og en visingsarena for deg som filmskaper, og en fin mulighet for nære møter med et ungt publikum. Vil du vite mer om hvordan det fungerer?

18:00    Oscar® campaigning
Kortfilmfestivalen er nå en Oscar®-kvalifiserende festival for norsk og internasjonal kortfilm og for kortdokumentar. Vinnerne av disse tre kategoriene vil starte på en vei mot Oscar®-nominasjonene som er ukjent og overveldende for de fleste.
Bli med når Akademi-medlemmene Lise Fearnley, produsent for Oscar®-vinneren Den danske dikteren (av Torill Kove) og Michael Fukushima, Ellen Ugelstad, vinner av to Gullstoler for Norsk kortfilmprodusent med fire Oscar®-nominasjoner, og ikke minst Oscar® strateg/publisist Kathleen McInnis åpner opp og synliggjør hvordan prosessen foregår.

19:00    Meet The Festivals
Join an honest discussion with festival representatives talking about curation and sharing their best tips for filmmakers.

Lørdag 11. juni

10:00    Mesterklasse med Corinne van Egeraat, produsent av Myanmar Diaries

Mesterklassen vil ta som et «case study» Myanmar Diaries – den Berlinale-prisvinnende hybriddokumentaren fra 2022 om livet i kjølvannet av militærkuppet i Myanmar. Myanmar Diaries er en film laget av et kollektiv bestående av ti anonyme unge burmesiske filmskapere: med bakgrunn fra fiksjon, dokumentar, journalistikk og animasjon.

10:00    Showcase norske filmskoler
Norske filmskoler utdanner norsk films fremtid, og det er gledelig å se at mange skolefilmer holder så høy kvalitet at de kommer gjennom nåløyet til konkurranseprogrammene. I dette programmet vil du få se et utvalg av skolenes eksamensfilmer og andre nyere produksjoner – én film per skole.
Visningen er et samarbeid med Kortfilmfestivalen og norske utdanningssteder for film, videokunst og mediefag.

13:30    Fagprat med Jonas Matzow Gulbrandsen og Zbigniew Preisner
Fagsnakk er en serie hvor vi inviterer filmskapere til en samtale rundt arbeidsprosesser med fokus på samarbeid mellom fagfunksjoner. I denne utgaven møter vi regissør Jonas Matzow Gulbrandsen og komponist Zbigniew Preisner (på Zoom).

Jonas Matzow Gulbrandsen og komponist Zbigniew Preisner

Velkommen til Kortfilmfestivalen 2022! Du kan kjøpe billetter til årets festival her.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.