FB Pixel

Merak

I fjellene i det sørvestlige Bulgaria, i følge slavisk hedensk tradisjon, kommer den såkalte ‘Kukeri’ sammen i begynnelsen av hvert år for å utføre et ritual som jager bort onde ånder. Tittelen er hentet fra et tradisjonelt bulgarsk ord som betyr ‘sterk lidenskap eller lyst’, og Merak utforsker troen og dedikasjonen til denne lite kjente praksisen i den moderne verden.

Dzhovani Gospodinov

Dzhovani Gospodinov er en filmskaper født i Bulgaria, oppvokst i Luxembourg, og for tiden bosatt i Berlin. Gospodinov begynte med film i 2017, og utviklet en selvlært praksis som omfatter både stillbilder og film. Hans produksjon spenner fra live performance-dokumentasjon, inkludert omfattende arbeid sammen med visuelle performance-artister, til antropologisk og observatorisk dokumentarfilm, drevet fram av en interesse for hvordan mennesker og dyr eksisterer sammen i sine omgivelser. Merak er hans dokumentardebut.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.