FB Pixel

Memories

Minnen

Mange år etter å ha blitt frisk fra vrangforestillinger og OCD, finner Kristin Johannessen frem sine gamle digitalkameraer da hun rydder sitt barndomsrom. Hun bodde der mens hun var syk, og pleide daglig å spille inn film i timevis når hun kontrollerte livet sitt (for eksempel ved å sørge for at døren var låst). Disse filmene var ikke ment som dokumentasjon, de fungerte bare som en beroligende forsikring for tankene. Dagen etter innspilling skulle alt slettes – for å gi plass til nye filmer. Men hun fant ut at noen filmer fortsatt var igjen på digitalkameraene, og disse autentiske filmklippene utgjør grunnlaget for kortfilmen Memories.

I denne personlige dokumentaren får vi følge Kristin Johannessen når hun ser tilbake på sin psykiske lidelse. I samtaler med foreldrene hennes veves minner om ensomhet, frykt og rare tanker sammen.

Memories_Director_KristinJohannessen

Kristin Johannessen

Kristin Johannessen er født i 1985 og bor og jobber i Stockholm, Sverige.

Hun har bakgrunn fra kunst, og jobber hovedsakelig med fotografi, tegning og trykking. Memories er hennes første film og hun bruker flere teknikker, som animasjon, fotografi og greenscreening. Arbeidet hennes er stort sett personlig. Kristin Johannessen har deltatt på flere utstillinger med sin kunst, både separat- og gruppeutstillinger. Hun har mottatt tilskudd fra Film i Stockholm/Filmbasen.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.