FB Pixel
Lavina - The Truth

Lavina / The Truth

Lavina er en 16 år gammel norsk/romsk jente som bor sammen med sin syke bestemor, og hun har et anstrengt forhold til faren som driver en bilvask. Hun prøver så godt hun kan å leve opp til romerlivet der familieansvar og kulturelle verdier er en livsstil. Men når bestemoren til Lavina dør, blir hun tvunget til å konfrontere faren sin med fortidens hemmeligheter og for første gang stå opp for seg selv.

Farzad Samsami

Farzad Samsami

Farzad Samsami (f. 1980 i Teheran) etablerte GorillaFilm i 2007; han har regissert og produsert en rekke kortfilmer. Hans første kortfilm, Foad (2014) ble vist på flere nasjonale og internasjonale festivaler. På Palm Springs mottok FOAD HP Bridging The Borders Award, beste internasjonale kortfilm, presentert av Cinema Without Borders. Doah (2020), hadde verdenspremiere på Clermont Ferrand International Short Film Festival 2020. Doah har blitt vist på festivaler over hele verden og har vunnet flere internasjonale priser. I 2020 mottok Samsami et historisk produksjonsstipend fra Norsk filminstitutt for sin kortfilm Lavina, den første norske filmen produsert i Norge med den nasjonale minoriteten norsk/rom i hovedrollen og med romanès som hovedspråk i filmen.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.