FB Pixel

Element

En gruppe unge lovløse, som sliter med å få det til å gå rundt på markedene i Abidjan, prøver å finne nye måter å tjene til livets opphold på. Men til hvilken pris?

IKD Element - Will Niava, Latigone N_Goma

Will Niava, Latigone N'Goma

Will Niava‘s arbeid er like omfattende som bakgrunnen hans. Han deler tiden sin mellom Vest-Afrika, USA og Canada. Ved å kombinere en slående og rå visuell estetikk med gripende historiefortelling, blir Niavas filmer provoserende og oppslukende filmopplevelser. Han har fått utallige priser fra over 80 internasjonale filmfestivaler, og har også blitt inkludert i den prestisjetunge Criterion-samlingen, med kortfilmen Zoo. I tillegg til å regissere serien Shuga Babi for MTV, har Will vært med å skrive den kommende spillefilmen, Paradise, sammen med den Oscar-nominerte regissøren Jeremy Comte.

Latigone N’Goma er en fransk-kongolesisk filmskaper. I ung alder dannet hun et kollektiv som hun lagde musikkvideoer sammen med. Hun har hatt ulike roller, fra skriving til post-produksjon, i den franske filmindustrien. Hun er medgrunnlegger av foreningen Afro Fiction som samler afro-filmskapere i Frankrike, samt et produksjonsselskap i Elfenbenskysten, der hun senere har bosatt seg. Hun har studert manus ved CIFAP og medforfattet flere prosjekter med regissører som Jeff Taver og Nasser Bessalah.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.