FB Pixel

Her er årets juryer!

Norsk Kortfilm

Jason Anderson
er hovedprogrammerer for Short Cuts-seksjonen ved Toronto International Film Festival. Han er også programansvarlig for to festivaler; Aspen Shortsfest, en Oscar-kvalifiserende festival og blant USAs ledende kortfilmfestivaler, og Kingston Canadian Film Festival, landets største festival for kanadisk film.

Yenni Lee
er regissør og manusforfatter med en MFA ved Akademin Valand i Göteborg. Hun har bemerket seg med nominasjoner til flere priser ved festivaler som bl.a. Kortfilmfestivalen i Grimstad, Nordisk Panorama, Black Nights Film Festival, Göteborg Film Festival, Locarno Festival, SXSW og Outfest Los Angeles.

Adam Piron
er en del av Sundance filmfestivals programmeringsteam for kortfilm og programmerer også for AFI Fest og Film Independents LA Film Festival. Fra 2014 til 2017 var han ansvarlig for Sundance Institute’s Native American and Indigenous Film Program. 

Juryen er oppnevnt av Kortfilmfestivalen og deler ut Gullstolen til beste norske kortfilm, i tillegg til Terje Vigen-prisen.

Kort Dokumentar

Mette Cheng Munthe-Kaas
er en Emmy-nominert og prisbelønt produsent, interaktiv produsent og klipper av feature dokumentarfilmer. Hun startet sin karriere som klipper og har gjort det de siste 20 årene. I 2014 grunnla hun sitt eget produksjonsselskap, Ten Thousand Images AS, med base i Norge.

Mads Mikkelsen
har siden 2008 vært programmerer for CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival. CPH:DOX er en av verdens største dokumentarfilmfestivaler, med en internasjonal anerkjent profil som strekker seg utover til scene-, billed- og performancekunst, i tillegg til andre kunstformer.

Anne-Marie Söhrman Fermelin 
er Head of Development ved Filmbasen/Film Stockholm og Program Manager for STHLM Debut. Filmbasen er en plattform for unge svenske filmskapere fra Stockholmsregionen som fokuserer på finansiering og talentutvikling innen kortfilm, dokumentar og nye medier. STHLM Debut er et utviklingsprogram for debutfilmskapere innen spillefilm og dokumentar.

Juryen er oppnevnt av Kortfilmfestivalen og deler ut Gullstolen til beste korte dokumentar.

Musikkvideo

Andrea Berentsen Ottmar
har siden 2012 produsert mer enn tretti kortfilmer, musikkvideoer og dokumentarer via sitt eget produksjonsselskap, Frokost Film. Her har hun arbeidet med regissører som André Chocron, Thea Hvistendahl, Kenneth Karlstad, Halfdan Ullmann Tøndel, med fler. Hun har jobbet som produsent for Ape&Bjørn, som kundeansvarlig for VICE Norway, og siden 2018 har hun vært produsent for Oslo Pictures.

Scott Devendorf
er en New York-basert multi-instrumentalist, mest kjent som bassgitarist i det Grammy Award-vinnende rockebandet
THE NATIONAL. Bandets siste album, «I Am Easy To Find» (2019), endte på 5. plass på den amerikanske Billboardlisten og på 2. plass i Storbritannia. Devendorf er også en av grunnleggerne i det eksperimentalle musikkprosjektet LNZNDRF, som slapp sitt debutalbum i 2016 og for tiden jobber med ny musikk.

Tori Wrånes
Tori Wrånes er en vokalist og kunstner med en transmedial kunstnerisk praksis i form av performancer, skulpturer, videoer og installasjoner. Hennes bruk av lyd, musikkinstrumenter, kostymer, rekvisitter, arkitektur og skulptur deformerer utseendet hennes og skaper nye ritualer og drømmeaktige konstellasjoner. Koreografi med lyd er en måte å beskrive hennes arbeid på, som solo eller sammen med andre, som operasangere på sykler, musikere i stolheiser eller syngende steiner.

Juryen er oppnevnt av Kortfilmfestivalen og deler ut Gullstolen til beste musikkvideo.

 

Internasjonal Kortfilm

Kim Yutani
er Director of Programming for Sundance Film Festival, en stilling hun overtok i 2018. Hun startet som kortfilmprogrammerer for festivalen i 2006, og i 2009 begynte hun å programmere spillefilm, med fokus på amerikanske og internasjonale filmer, i tillegg til ansvar for kortfilm og arbeid med festivalens paneler og samtaler. Hun var også instrumentell i å grunnlegge Sundance Film Festival: Hong Kong.

Victoria Carmen Sonne
er en skuespiller utdannet ved The Danish National School of Theatre. I 2016 spilte hun i Rasmus Heisterbergs I BLODET og ble tildelt Bodil-prisen, den danske kritikerprisen, for rolleprestasjonen. I 2017 spilte hun i Hlynur Pálmason’s festival-hit VINTERBRØDRE, som hun vant den danske Robert-prisen for. Hun fikk mye oppmerksomhet og anerkjennelse for sin rolle i Isabella Eklöfs HOLIDAY, som hadde sin verdenspremiere under Sundance Film Festival 2018, og som ga Sonne sin andre Bodil-pris, i tillegg til andre utmerkelser.

Håvard Gossé
er utdannet ved NTNU i Trondheim og er en etablert og aktiv produsent besert i Trondheim. Gjennom sitt eget selskap Spætt Film har han produsert en rekke kortfilmer og dokumentarer, inkludert den Amandanominerte FOUL (2014) regissert av Rune Denstad Langlo. For sitt arbeid i den regionale filmbransjen mottok han NTNUs filmpris under Kosmorama internasjonale filmfestival i 2020, og tidligere i år ble kortfilmen hans TOGRØVERE (2019), regissert av Martin Walther, vist på Clermont-Ferrand internasjonale filmfestival.

Juryen er oppnevnt av Kortfilmfestivalen og deler ut Gullstolen til beste internasjonale kortfilm.

 

 

Filmkritikerprisen

Jan Storø
er filmkritiker i Khrono, en nettavis for universiteter og høgskoler. Han er også bidragsyter til Znett.no. Filmatisk hovedinteresse: arthouse og film fra sør. Storø er dosent ved OsloMet.

Torgeir Blok
er produsent, regissør og manusforfatter med bakgrunn fra TV-verdenen. Han har også 12 års erfaring som journalist og filmkritiker for magasinet Cinema, Natt&Dag og CultCinema.net, og har en personlig lidenskap for finurlige kortfilmer.

Cornelius C. Steinkjer
er frilansjournalist og filmanmelder, bosatt i Oslo. Han anmelder film for magasinet Subjekt og har også bidratt til andre publikasjoner, som Montages. 

Juryen er oppnevnt av Norsk Filmkritikerlag.

Norsk filmforbunds fagpris

Irasj Asanti
er kurdisk iransk, men vokste opp i Norge.
Han ble uteksaminert med utdannelse i skuespill fra Nordic Black Theatre School i Oslo, og jobber for tiden som forfatter, skuespiller og regissør. Han har skrevet og regissert flere kortfilmer og serier som har blitt vist på festivaler og TV over hele verden. I 2015 regisserte han spillefilmen HØVDINGER, som i 2017 ble nominert til Kanonprisen og vist på norske kinoer. Hans siste kortfilm, KNUS MEG, vant Blikks Publikumspris under Oslo/Fusion Internasjonale filmfestival 2019. Asanti jobber for tiden med å klippe sin siste kortfilm SAND som fikk produksjonsstøtte fra NFI. 

Christine Bozenski
er rekvisitør, bosatt i Oslo. Hun har medvirket på en rekke norske produksjoner siden 1999, inkludert spillefilmene EN FOLKEFIENDE, MAX MANUS og SYKT LYKKELIG, og TV-seriene MAMMON, LYKKELAND og HEIMEBANE.

Runar Sørheim
er filmfotograf, opprinnelig fra Ørsta, nå bosatt i Oslo. Sørheim ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014 og har medvirket på en rekke norske kortfilmer, inkludert MAMMAS MANN, EKSPLOSJONER I HJERTET og NO MAN IS AN ISLAND – alle vist på Kortfilmfestivalen. Han har også jobbet med TV-serier og hatt separatutstilling med stillsfotografier på Fotografiens Hus i Oslo.

Juryen er oppnevnt av Norsk filmforbund.

Timeglasset

Nina Wester
er dramatiker og teaterregissør med utdannelse fra Dramatiske institutet i Stockholm. Hun arbeider på scener i Norge og Sverige og har fokus på samtidsdramatikk. I 2010 vant hun Heddaprisen for «årets forestilling» med
Vi som er hundre på Rogaland Teater. Wester var i 2013-2016 teatersjef ved Hålogaland Teater i Tromsø og arbeider nå som frilanser med Oslo som base. Hun er også styremedlem i Dramatikerforbundet.

Magne Pettersen
er opprinnelig fra Sandnessjøen og har skrevet og regissert ti kortfilmer og sju musikkvideoer siden 2000. De siste ti årene har han utviklet fire spillefilmprosjekter, blant annet i samarbeid med Zentropa og med Evil Doghouse Productions. Magne underviste i manus og regi på Noroff Filmproduksjon i Oslo fra 2011 til 2019, jobbet på Roy Anderssons DU LEVANDE i 2006, og han jobber per dags dato som manusforfatter og regissør og driver Retriever Film.

Juryen er oppnevnt av Dramatikerforbundet.

 

Gnistprisen

Ingvild Evjemo
er produsent i 4 1/2. Hun har jobbet med film i Norge og Tyskland i en årrekke og medvirket i flere prisvinnende produksjoner, som NÅDE av Matthias Glasner og UT OG STJÆLE HESTER av Hans Petter Moland. Hun produserer kortfilm, spillefilm og TV-drama og ble nominert til Amanda for sin siste spillefilm, KUTOPPEN, i 2019.

Svein Aronsen
er teamleder i Altibox, med ansvar for TV og Innholdstjenester. Han har bakgrunn fra NRK med utdannelse som filmfotograf og filmklipper. Svein har produsert mye TV, undervist ved Universitetet i Stavanger, vært utviklingssjef i NRK og drevet et privat produksjonsselskap i Stavanger.

Tore Tomter
jobber som konsulent for Altibox i forbindelse med innkjøp av kortfilm, dokumentarer og animasjonsfilmer. Han jobbet tidligere i NRK, og var fra 1991 innkjøpsansvarlig for dokumentarer.

Juryen er oppnevnt i samarbeid mellom Altibox og Kortfilmfestivalen.

Samarbeidspartnere

Institut francais de Norvege

Den norske ambassade i USA

Den norske ambassade i Storbritannia

Den spanske ambassaden i Oslo

Den Irske ambassaden i Oslo

Den portugisiske ambassade i Lisboa

Den tyske ambassade i Oslo

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.